Vælg en side

Midt i vores område – i historiske rammer – ligger den lille populære Charlottenlund Camping med 70 pladser. NORD og borgmester Michael Fenger går en tur med lejrchefen.

Mens Michael Fenger boede i nærheden af Charlottenlund Strandpark og skulle ud at gå med hunden, kunne han godt lide at lægge vejen forbi den hyggelige campingplads og få et pust af afslappet og uprætentiøs feriestemning. Selvom han ikke selv tager på campingferie, synes han, der er noget tillokkende ved det.


Campingpladsens beliggenhed er ret perfekt.

 Perfekt beliggenhed

Charlottenlund Camping er der mange, som finder tillokkende. Allerede nu er der så godt som udsolgt hele sæsonen. Mange gæster benytter sig af campingpladsens perfekte beliggenhed til at besøge København og samtidig være uden for byen, tæt på vand, skov og en historisk stemning ved det fredede fort. Det er specielt, når køkken og badeværelse er indrettet i gamle kasematter. Helt moderne og med sans for at lade væggene stå helt råt, så man fornemmer, at stedet har en historie.


Lejrchef Lucas Waltoft viser rundt på Charlottenlund Fort, som var en del af Københavns befæstning.

Københavns forsvar

Charlottenlund Fort blev bygget 1886-1887 for at forhindre fjender i at bombardere København fra Øresund, men det har aldrig været brugt aktivt. Det var del af befæstningen indtil 1932. På fortet kan man stadig se de 12 store kanoner, som blev opstillet omkring 1910. Voldene omkring fortet danner den ydre grænse for campingpladsen.

Populær café

Lucas Waltoft viser os rundt. Det er nu hans anden sæson med titel af lejrchef, og han er vild med det varierede job. Vi mødes ved Den lille Butik, er pladsens kontor og café, som også er meget populær blandt de lokale, der mødes for at sidde udenfor med en god kop kaffe – omkring sig har de ofte selskab af hundeluftere, yogadyrkere og aktive sportsklubber.


Morgensang kl. 9 er blevet populært.

Morgensang

I denne sæson kan man også møde op til morgensang hver dag kl. 9 ved det lille hus. I dag har de sunget ”Nu går våren gennem Nyhavn.” Det slog Lucas ved starten af sæsonen, at både gæster og lokale trængte til at møde hinanden og være sammen efter den lange coronaperiode – og initiativet er blevet taget godt imod.


Der er mange steder at besigtige på det gamle fort.

Statens ejendom

– Området er statens ejendom. Gentofte har lejet det og står for vedligeholdelsen både indven-digt og udvendigt. Kommunen kigger på, om det er rentabelt at købe det grønne område, så man selv kan bestemme, hvordan man vil udvikle området. Det er borgerne bedst tjent med, siger borgmesteren.

Besøg NORDs kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.