Vælg en side

I Finn Juhls hus går arkitektur, design, farver og kunst op i en samlet enhed.

Hans Toft kigger sig begejstret omkring i den smukke, luftige stue i Finn Juhls hus. Det ligger i Ordrup Krat og har siden 2008 været åbent for offentligheden som del af Ordrupgaard museum.

Her er vi omgivet af det ene designikon efter det andet – møbler som de senere år er gået for svimlende summer på auktioner. Ganske forståeligt for de står nærmest som skulpturer i et rum. Og alt er af Finn Juhl – f.eks. den lille to-personers sofa Poeten og Høvdingestolen.

Eksempel på dansk modernisme
Huset stod klar i 1942 og er et af de få, Finn Juhl selv tegnede, men også møbler, skåle og stel er hans eget design. I dag står det hele som et smukt eksempel på dansk modernisme sammen med de fine malerier og kunstværker af f.eks. Vilhelm Lundstrøm, Asger Jorn og Erik Thommesen, som han anskaffede sig. Hans møbler indgik altid i kunstnerisk sammenhæng med andres kunstværker, som var en stor inspiration for ham.

Samlet kunstværk
-Husets ydre og indre arkitektur, hans smukke interiør og sammenhængen skabt med andre kunstnere – det hele hænger sammen, siger borgmesteren. Han kigger sig interesseret omkring og snakker lidt med de øvrige besøgende, som han altid gør, når han færdes ude i kommunen.

Overordnet glæder han sig og er stolt over de mange store møbelarkitekter der har boet i Gentofte.

-Det gælder blandt andre Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Poul Kjærholm, PH og Børge Mogensen.

Finn Juhl boede i sit hus ind til han døde i 1989, og hans kone Hanne Wilhelm Hansen blev derefter boende ind til hun døde i 2003. Fem år senere lykkedes det via en flot donation fra Birgit Lyngbye Pedersen at åbne huset som museum.

Finn Juhls hus er en del af Ordrupgaard og er åbent for publikum hver weekend samt helligdage kl. 11-16.45.

Ordrupgaard
Vilvordevej 10
2920 Charlottenlund
www.ordrupgaard.dk

BLÅ BOG
Finn Juhl (1912-1989) var uddannet arkitekt, men er især kendt for sine smukke møbler, som i dag måske er mere populære end nogensinde – flere og flere af dem bliver nu igen produceret. Men allerede i 50’erne vakte de opsigt på grund af deres svungne, skulpturelle former, som stod i modsætning til tidens mere stramme stil. I 1950 blev han udpeget til at indrette Formynderskabsrådets sal i FN-bygningen i New York. Det gav ham et gennembrud i USA, og det næste tiår var hans storhedstid.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.