Vælg en side

Julekoncert i Svenske Villa i Bernstorffsparken er en årligt tilbagevendende tradition, som både publikum, de faste optrædende og ikke mindst Hans Toft glæder sig til. I år bliver det 24. gang, Liselotte Nielsen og Henrik Krogsgaard synger julen ind 3. søndag i advent.

En af Hans Tofts absolutte julefavoritter er den årlige koncert 3. søndag i advent i Svenske Villa i Bernstorffsparken. Der er altid totalt udsolgt til den hyggelige koncert midt i den vinterklædte Bernstorffspark, som finder sted lige når mørket er faldet på. Der er ikke de store epokegørende overraskelser fra år til år, selvom der bliver skiftet lidt ud i julesangene. Men sådan skal det jo være med julen, hvor vi alle har urokkelige traditioner, og arrangementerne helst skal være på en helt bestemt måde.

Svenske Villa åbner

Når koncerten starter er de 50 gæster på plads på deres stole i det hyggelige, julepyntede rum i Svenske Villa i Bernstorffsparken, som ellers er lukket hele vinteren og først åbner igen til maj. Her dufter af jule-gløgg, og de mange mennesker, næsten alle med læsebriller og en god del med gråt hår, får varmet rummet godt op, lige meget hvordan vejret arter sig udenfor. Borgmester Hans Toft går rundt og hilser på alle som en.

Sopranen og kapelmesteren

Det er også ham, som byder velkommen til gæsterne og de to optrædende, som har været der hvert eneste år siden starten for 23 år siden. To altid smilende og meget professionelle kunstnere:

Sopranen Lise-Lotte Nielsen, som i mere end 25 år var fast solist på Det Kongelige Teater og samtidig har arbejdet med både revy og operetter, og som arbejder på mange musikscener rundt omkring i landet med både det sjove og det seriøse. Og kapelmester Henrik Krogsgaard, som er parat ved tangenterne. Hen er kendt som kapelmester i utallige revyer, som akkompagnatør, sanger mm.

Begge er altid veloplagte, når de sætter i med første julesang og inviterer publikum til at synge med.

Sange, salmer og oplæsning

Den næste time går det slag i slag med en god blanding af sange og salmer, syng-med, oplæsninger måske om det første juletræ i København og starten på Peters Jul. Nogle numre synger de sammen, andre er det Lise-Lottes smukke sopran alene eller Henrik Krogsgaard som crooner. Og ind imellem numrene fortæller de små anekdoter. Fx at det kendte nummer “Skal vi klippe vore julehjerter sammen” oprindelig blev skrevet som lejlighedssang til et julearrangement på Gentofte Rådhus, som var en indsamling til børn efter 2. Verdenskrig. En kuriositet man ikke en gang kan google sig frem til.

Et hyggeligt helle

Alle nyder repertoiret – både at lytte og selv synge med. Traditionelt synger alle til sidst med på den smukke julesalme ‘Dejlig er Jorden’, som sætter julestemningen helt i top inden den sidste uges juleræs før juleaften. Publikum giver et stort bifald, før de går mod udgangen, hvor Hans Toft glad giver alle hånd og ønsker glædelig jul.

Julekoncerten finder sted 3. søndag i advent, som i år er den 16. december. Der er rift om billetterne, som sælges hos Frisør Zangenberg på Ordrupvej 123 og i indgangen til Svenske Villa

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.