NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Teater Globen er en teaterforening for børn og unge i Gentofte Kommune fra 8-25 år, stiftet i 2018. Foreningen holder til i Byens Hus, hvor de 120 børn går til teater, film, musik og dans og spiller store forestillinger, hvor alle er med. NORD og borgmester Michael Fenger var til forestillingen Hotel Villa Lykke.


De mange kokke fordærvede ikke forestillingen.

Uden for Byens Hus er der trængsel og sommerstemning. Et hold unge piccoloer – eller rettere unge udklædt som piccoloer – står linet op, og orkestret, placeret under en pavillon, begynder at spille. Det ene teaterhold efter det andet i alle aldre begynder at løbe ind gennem gården. Globens kunstneriske leder Signe Mynborg og de øvrige instruktører byder velkommen, og alle bevæger sig indenfor i teatersalen for at se forestillingen, som medlemmerne har øvet på hele foråret, og som handler om, at vi ikke behøver være perfekte.


Borgmester Michael Fenger mellem bestyrelsesmedlem Kathrine Bundgaard og kunstnerisk leder Signe Mynborg.

Fejl er godt
Borgmesteren er virkelig imponeret, understreger han i sin tale efter forestillingen.
– Når I opbygger en forestilling og øver jer, så er det jo en proces, som er fuld af fejl. Men når man så skal fejle, er det godt at have et stærkt fællesskab – det har I! Og det er helt afgørende. Ingen af jer står alene, når I øver jer og eksperimenterer, for det sker i et trygt fællesskab på tværs af alle aldre. Kommunen ønsker et kulturliv, hvor der er plads til eksperimenter, og hvor processen er lige så vigtig som resultatet. Det har medlemmerne i Teater Globen, og det er stærkt, siger han.


Alle følelser er i spil

Aktiv bestyrelse og forældre
Der har været stor interesse for teaterforeningen fra start, og Signe Mynborg understreger, at hun er stærkt assisteret af bestyrelsen, som står for en masse administrativt, og af en frivillig forældregruppe, som hjælper med scenografi, kostumer etc. Hun kunne slet ikke klare sig uden, for foreningen skal udelukkende klare sig for medlemmernes egenbetaling. Signe har mange ideer og drømme for teater–foreningen og håber på at få en stærkere økonomi de kommende år, fx i form af et driftstilskud.


De medvirkende skal gøres klar til forestillingen.

Læs mere på teatergloben.dk hvordan du kan tilmelde dig / dine børn på de forskellige teater-, film- og dansehold samt musik soloundervisning.


Spilleglæde også hos de mindste.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons Rideklub har en enestående beliggenhed mellem Øresund og Dyrehaven i ”Arne Jacobsen Land” med Bellevue og Bella Vista som naboer og med ridehus tegnet af samme arkitekt. Her er 74 heste og medlemmer i alle aldre, som tilbringer mange timer her. NORD var på besøg sammen med borgmester Michael Fenger. Udenfor hyler vinden. Men vi er bænket i hjørnet i den hyggelige og slidte rytterstue, hvor pejsen knitrer og sender varme ud i rummet. Herfra kan man følge med i, hvad der foregår ude på gårdspladsen, hvor en hest får motion på et nyanskaffet skridtbånd, som man kan sammenligne med et løbebånd, delvis finansieret af Gentoftes tilskudsordning. Men ellers sker der ikke så meget midt på en råkold formiddag, før eftermiddagens ridepiger og fritidsklubber kommer.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X