Vælg en side

Teater Globen er en teaterforening for børn og unge i Gentofte Kommune fra 8-25 år, stiftet i 2018. Foreningen holder til i Byens Hus, hvor de 120 børn går til teater, film, musik og dans og spiller store forestillinger, hvor alle er med. NORD og borgmester Michael Fenger var til forestillingen Hotel Villa Lykke.


De mange kokke fordærvede ikke forestillingen.

Uden for Byens Hus er der trængsel og sommerstemning. Et hold unge piccoloer – eller rettere unge udklædt som piccoloer – står linet op, og orkestret, placeret under en pavillon, begynder at spille. Det ene teaterhold efter det andet i alle aldre begynder at løbe ind gennem gården. Globens kunstneriske leder Signe Mynborg og de øvrige instruktører byder velkommen, og alle bevæger sig indenfor i teatersalen for at se forestillingen, som medlemmerne har øvet på hele foråret, og som handler om, at vi ikke behøver være perfekte.


Borgmester Michael Fenger mellem bestyrelsesmedlem Kathrine Bundgaard og kunstnerisk leder Signe Mynborg.

Fejl er godt
Borgmesteren er virkelig imponeret, understreger han i sin tale efter forestillingen.
– Når I opbygger en forestilling og øver jer, så er det jo en proces, som er fuld af fejl. Men når man så skal fejle, er det godt at have et stærkt fællesskab – det har I! Og det er helt afgørende. Ingen af jer står alene, når I øver jer og eksperimenterer, for det sker i et trygt fællesskab på tværs af alle aldre. Kommunen ønsker et kulturliv, hvor der er plads til eksperimenter, og hvor processen er lige så vigtig som resultatet. Det har medlemmerne i Teater Globen, og det er stærkt, siger han.


Alle følelser er i spil

Aktiv bestyrelse og forældre
Der har været stor interesse for teaterforeningen fra start, og Signe Mynborg understreger, at hun er stærkt assisteret af bestyrelsen, som står for en masse administrativt, og af en frivillig forældregruppe, som hjælper med scenografi, kostumer etc. Hun kunne slet ikke klare sig uden, for foreningen skal udelukkende klare sig for medlemmernes egenbetaling. Signe har mange ideer og drømme for teater–foreningen og håber på at få en stærkere økonomi de kommende år, fx i form af et driftstilskud.


De medvirkende skal gøres klar til forestillingen.

Læs mere på teatergloben.dk hvordan du kan tilmelde dig / dine børn på de forskellige teater-, film- og dansehold samt musik soloundervisning.


Spilleglæde også hos de mindste.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.