Vælg en side

Et profileret kulturhus, et åndehul for børn og voksne med flere og flere både spændende og finurlige aktiviteter og arrangementer. Det er tendensen på Gentofte Hovedbibliotek, som et stigende antal benytter til så meget mere end at låne bøger og andre materialer.

”Der står, man ikke må røre,” siger lille Buster på snart tre år artigt, da borgmester Hans Toft forsøger at få ham til at røre ved de skarpe hugtænder på en uhyggelig slange. Heldigvis bare et fantasidyr opstillet som del af udstillingen D.D.V.Ø.I.F. (Dyr Du Ville Ønske Ikke fandtes) i børneafdelingen på Hovedbiblioteket – men et drabeligt et. Det ville ellers se godt ud på billede til artiklen her.

De vilde væsner har gennemsyret efteråret på Hovedbiblioteket og er også temaet i Børnekulturugen i november. De har invaderet børneafdelingen, og har været omdrejningspunktet i en god bunke arrangementer f.eks. oplæsning og værksteder.

Masser af børnekultur


Selvom udstillingen er ekstraordinær, er den helt i tråd med bibliotekets målrettede arbejde med at udvikle det børnekulturelle tilbud.

-Vi har tilbagevendende, faste aktiviteter om eftermiddagen som oplæsninger, papirklip og perleværksted, fordi børn kan lide gentagelser og genkendelighed. Men også temaer og overraskende oplevelser som udstillinger, teaterforestillinger og film, siger Maria Bruun, som er projektleder for Børnekulturhusene – dvs. Gentoftes fem biblioteker, da hun mødes med Hans Toft og NORD.

-Fokus er på at fortælle historier, og det kan man gøre på mange måder.

For eksempel er biblioteket hver onsdag ramme om Ulvetime, hvor børnefamilier kan komme til godnathistorie og købe børnevenlig aftensmad.

Overraskende tidssvarende


-Utroligt at huset er 30 år gammelt, i forhold til hvor tidssvarende det er. For måden, man bruger biblioteker på, har ændret sig radikalt gennem perioden, siger borgmesteren og kigger sig omkring i den højloftede, lyse bygning.

-Men faktisk har vores biblioteker tradition for at gå forrest i udviklingen, og vi har desuden landets højeste udlån af materialer pr. borger. Det er næsten dobbelt så højt som landsgennemsnittet – tolv stk. om året hos os og godt seks i gennemsnit, siger han med slet skjult stolthed.

Afslapning


Vi har forladt monstrene og bevæget os ned i Café Nema, hvor man kan sætte sig i det lyse, lidt afgrænsede område lige op ad Øregårdsparken med en bog eller et blad, mens man får sig en kop varm kakao, te eller kaffe – måske med en kage eller en lækker sandwich. Her kunne man sagtens blive hængende længe. Men ikke Hans Toft, han forlader os for en stund for at hilse på og få en snak med caféens personale og høre, hvordan det går.

Gentofte Hovedbibliotek

 

  • er tegnet af arkitekt Henning Larsen.
  • åbnede for 30 år siden.
  • er et kulturhus med fokus på viden, samskabelse og oplevelser for både børn og voksne.
  • tilbyder ca. 350-400 arrangementer og aktiviteter årligt.
  • deler bygning med Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst Tranen og med Lokalhistorisk Arkiv.
  • holder åbent kl. 8-20 på hverdage og fra kl. 10-26 i weekenden.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons rideklub en livsstil

Mattssons Rideklub har en enestående beliggenhed mellem Øresund og Dyrehaven i ”Arne Jacobsen Land” med Bellevue og Bella Vista som naboer og med ridehus tegnet af samme arkitekt. Her er 74 heste og medlemmer i alle aldre, som tilbringer mange timer her. NORD var på besøg sammen med borgmester Michael Fenger. Udenfor hyler vinden. Men vi er bænket i hjørnet i den hyggelige og slidte rytterstue, hvor pejsen knitrer og sender varme ud i rummet. Herfra kan man følge med i, hvad der foregår ude på gårdspladsen, hvor en hest får motion på et nyanskaffet skridtbånd, som man kan sammenligne med et løbebånd, delvis finansieret af Gentoftes tilskudsordning. Men ellers sker der ikke så meget midt på en råkold formiddag, før eftermiddagens ridepiger og fritidsklubber kommer.

læs mere
Én gang skovser  – altid skovser

Én gang skovser – altid skovser

Næste år er det 100 år siden, Skovshoved Idrætsforening fik sin første bane på Krøyersvej – 13 år efter foreningen blev stiftet. Borgmester Michael Fenger og NORD får en tur rundt i SIF, som især fokuserer på, at alle skal have mulighed for at dyrke deres sport i et godt fællesskab. Det er eftermiddag og efterår. Døren til klubhuset bliver åbnet den ene gang efter den anden. En fodbold­dreng i blåt tøj, en pige i nye knirkende tennissko sammen med sin mor og en endnu mindre, som er på vej over i bad­minton­hallen. Lars Weis, som har været forretningsfører i SIF de sidste par år, lever op til klubbens slogan. På hans grå hættetrøje står der ”Én gang skovser”, som er første del af klubbens slogan, som naturligvis ender: ”altid skovser”. Han har selv gået til fodbold og badminton i klubben som barn og er nu tilbage som leder, men er også selv aktiv i klubben.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X