Vælg en side

Et profileret kulturhus, et åndehul for børn og voksne med flere og flere både spændende og finurlige aktiviteter og arrangementer. Det er tendensen på Gentofte Hovedbibliotek, som et stigende antal benytter til så meget mere end at låne bøger og andre materialer.

”Der står, man ikke må røre,” siger lille Buster på snart tre år artigt, da borgmester Hans Toft forsøger at få ham til at røre ved de skarpe hugtænder på en uhyggelig slange. Heldigvis bare et fantasidyr opstillet som del af udstillingen D.D.V.Ø.I.F. (Dyr Du Ville Ønske Ikke fandtes) i børneafdelingen på Hovedbiblioteket – men et drabeligt et. Det ville ellers se godt ud på billede til artiklen her.

De vilde væsner har gennemsyret efteråret på Hovedbiblioteket og er også temaet i Børnekulturugen i november. De har invaderet børneafdelingen, og har været omdrejningspunktet i en god bunke arrangementer f.eks. oplæsning og værksteder.

Masser af børnekultur


Selvom udstillingen er ekstraordinær, er den helt i tråd med bibliotekets målrettede arbejde med at udvikle det børnekulturelle tilbud.

-Vi har tilbagevendende, faste aktiviteter om eftermiddagen som oplæsninger, papirklip og perleværksted, fordi børn kan lide gentagelser og genkendelighed. Men også temaer og overraskende oplevelser som udstillinger, teaterforestillinger og film, siger Maria Bruun, som er projektleder for Børnekulturhusene – dvs. Gentoftes fem biblioteker, da hun mødes med Hans Toft og NORD.

-Fokus er på at fortælle historier, og det kan man gøre på mange måder.

For eksempel er biblioteket hver onsdag ramme om Ulvetime, hvor børnefamilier kan komme til godnathistorie og købe børnevenlig aftensmad.

Overraskende tidssvarende


-Utroligt at huset er 30 år gammelt, i forhold til hvor tidssvarende det er. For måden, man bruger biblioteker på, har ændret sig radikalt gennem perioden, siger borgmesteren og kigger sig omkring i den højloftede, lyse bygning.

-Men faktisk har vores biblioteker tradition for at gå forrest i udviklingen, og vi har desuden landets højeste udlån af materialer pr. borger. Det er næsten dobbelt så højt som landsgennemsnittet – tolv stk. om året hos os og godt seks i gennemsnit, siger han med slet skjult stolthed.

Afslapning


Vi har forladt monstrene og bevæget os ned i Café Nema, hvor man kan sætte sig i det lyse, lidt afgrænsede område lige op ad Øregårdsparken med en bog eller et blad, mens man får sig en kop varm kakao, te eller kaffe – måske med en kage eller en lækker sandwich. Her kunne man sagtens blive hængende længe. Men ikke Hans Toft, han forlader os for en stund for at hilse på og få en snak med caféens personale og høre, hvordan det går.

Gentofte Hovedbibliotek

 

  • er tegnet af arkitekt Henning Larsen.
  • åbnede for 30 år siden.
  • er et kulturhus med fokus på viden, samskabelse og oplevelser for både børn og voksne.
  • tilbyder ca. 350-400 arrangementer og aktiviteter årligt.
  • deler bygning med Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst Tranen og med Lokalhistorisk Arkiv.
  • holder åbent kl. 8-20 på hverdage og fra kl. 10-26 i weekenden.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Rundt i kommunen med borgmesteren: Sølyst – et historisk og moderne samlingssted

Der er historisk vingesus over at tage de syv trin med rød løber op til de høje indgangsdøre med det forgyldte navn SØLYST henover. Det gør borgmester Hans Toft og NORD Magasinet for at få et kig ind i det flere hundrede år gamle landsted, som har været rammen om utallige fester, kulturelle saloner og politiske beslutninger, og som siden 1948 ejes af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderselskab.

læs mere
Et stykke natur midt i villakvarteret

Et stykke natur midt i villakvarteret

Hvis du ikke er lokalkendt i Jægersborg området, er det ikke sikkert, du har haft din gang i Hundesømosen – et af Gentoftes fine, fredede naturområder, som har rødder tilbage i de danske kongers jagthistorie. Siden 1950’erne har den ofte været nævnt i forbindelse med, at mange af vores kendte arkitekter byggede deres egne huse her. NORD tog på tur i Hundesømosen med borgmester Hans Toft, som bl.a. kunne fortælle, hvor det mærkelige navn muligvis stammer fra.

læs mere
Ud i naturen med borgmesteren

Ud i naturen med borgmesteren

Helt oppe ved Brogårdsvej – ud for Ermelundsvej – kan man gå ned til den nordligste ende af Gentofte Sø og hurtigt føle sig langt ude i spændende natur, når man følger søens rene vand og udforsker Brobæk Mose, hvor biodiversitet er højt på dagsordenen. NORD var på tur med borgmester Hans Toft i området, som har truet natur, sjældne fugle og fredede blomster.

læs mere
error: Content is protected !!
X