Vælg en side

Borgmester Michael Fenger og NORD besøger aktivitetsarealet ved Maglegård. Det er et projekt efter Gentofte Kommunes hjerte, for det var et fællesskab af borgere og institutioner, som præsenterede kommunen for ideen. Og et år senere stod løbebane, crossfit-træningsudstyr og forhindringsbane klar til fri afbenyttelse for alle.

Lige hvor Hartmannsvej svinger og bliver til Bregnegårdsvej – ved Maglegårdsskolen – lyser et aktivitetsareal i gult, grønt og blåt op. Her kan du sammensætte et træningsforløb, hvor du fx varmer op på den bugtede løbebane, træner på crossfit-stativet og dyster balance og smidighed på den såkaldte OCR bane eller forhindringsbane.


Selvom der er forhindringer på banen, gik det let at komme i mål med at anlægge den.

I må gerne

– Det er meningen, at et skilt ved fortovet skal vise, at her er offentligt tilgængeligt. Mange familier tror, at de gør noget galt, når de går ind og bruger det, fortæller Thomas Strøbech fra Gentofte LIV, som for cirka tre år siden foreslog kommunen at lave aktivitetsarealet på stedet, som længe havde stået ubenyttet hen. Gentofte LIV er et fællesskab, som består af bl.a. skoler, institutioner, idrætsklubber, kirke, kultur-institutioner og en ejerforening i lokalområdet. Kommunen greb lynhurtigt ideen og støttede med sparring og en sum penge.

Ideer og drømme

– Det er præcis sådan, vi helst vil have, at et projekt starter – at det er drevet af borgernes ideer og drømme. Så kan vi gå ind som sparringspartnere, og hvis det er muligt også støtte det økonomisk, siger borgmester Michael Fenger.


Thomas Strøbech fra Gentofte Liv og borgmester Michael Fenger fik sig en walk and talk.

Sparringsagenter

Siden dette projekt blev realiseret, har kommunen gjort det lettere for borgere, som har fået en god idé til fx en aktivitet. De har udnævnt nogle med-arbejdere til sparringsagenter, som kan hjælpe borgerne det rigtige sted hen, så man ikke når at droppe ideen, før man har fundet ud af, hvem man skal snakke med.

Motionister i alle aldre

Oprindelig havde Gentofte LIV troet, at det primært ville være sportsklubberne, som ville bruge arealet – men det er motionister af alle slags, som kommer. Og næsten hver formiddag tonser børn fra vuggestuer og børnehaver rundt her. Senere kommer små grupper af pensionister, som laver øvelser, familier med børn og andre, der er ude at træne. Efter der er sat lys på området, er der også velbesøgt om aftenen.


Du kan sammensætte et alsidigt træningsprogram på aktivitetsområdet.

 

Besøg NORDs kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.