Kirsten Holm, indehaver af K-Bar. Københavns første cocktailbar K-Bar, Ved Stranden i Kbh.
Har du nogen favoritbarer i udlandet?
Jeg holder meget af Buck & Breck i Berlin. Der er en helt speciel stemning i den lille Speakeasy bar. Indehaveren er en lidt excentrisk portugiser ved navn Goncalo de Sousa Monteiro. Ellers er jeg vild med Tayer + Elementary i London. Den blev kåret som nr. 2 sidste år i The World’s 50 Best Bars. Det er en totaloplevelse at nyde en cocktail hos de to skønne indehavere Monica Berg og Alex Kratena. Derudover må jeg nævne min favorit hotelbar – The Connaught Bar ligeledes i London. Alt fungerer perfekt her. Generelt synes jeg, det er vigtigt, at man bliver budt velkommen, og at der spørges ind til, hvad man ønsker at nyde.
Kan du afsløre en bommert eller en pinlig episode fra din karriere?
Da jeg en gang for mange år siden arbejdede på en hotelbar, kom jeg gående med en stor bakke – fyldt med øl, vin og cocktails. En gæst slår ud med armene og rammer uheldigvis min bakke, og samtlige drikkevarer ender på gulvet og ud over det hele inklusiv på den kvindlige gæst. Hun var i byen iført den fineste fredagskjole og var nærmest i chok – ikke det heldigste øjeblik. Det var jeg ret ked af.
Hvis du skulle opholde dig på en øde Ø i 30 dage og må medbringe 3 cocktails ad libitum – hvilke ville du tage med?
Så ville jeg gerne bede om Champagne Cocktails, GT’er (Fevertree Tonic og Roku Gin Suntory der er en lækker japansk gin) og så også lige en klassiker – Daiquiri (friskpresset lime, lidt sukker og gerne en Brugal 1888 rom.)
Hvordan er det med Mojitoen – er den blevet bartenderens forbandelse eller…?
Det er faktisk få der laver en rigtig god Mojito. De fleste laver den alt for sød og ubalanceret efter min smag. Vi laver den også her på K-Bar – i en helt klassisk version som man også lavede den i Cuba i 90’erne, dvs. med et stænk Angostura Bitter.
Der har jo været modebølger med Single Malt Whisky, Rom og gin – hvilken spiritus fortjener nu lidt rampelys?
Det kunne meget vel være Mezcal og Tequila. De er begge lavet på sukkulenter i Agavefamilien, og jeg synes det er en lidt misforstået spiritus. Mange forbinder Tequila med shots, og de billigste Tequilaer på markedet er noget forfærdeligt sprøjt. Fælles for Mezcal brændevin er den lidt røgede smag. Der findes mange lækre cocktails baseret på Mezcal og Tequila – tag blot den klassiske Margarita.
Er der stadig gæster, som bestiller Pisang Ambon hos jer?
Det er ganske enkelt ikke muligt – jeg har den ikke på kortet.
Hvilken Cocktail/drik falder simpelthen ikke i din egen personlige smag?
Jeg kan ikke lide øl, og jeg drikker aldrig søde cocktails, men jeg god til at lave dem.
Hvad er din Guilty pleasure indenfor mad og drikke?
Jeg elsker en god lys chokolade med nødder, men jeg har den ikke liggende derhjemme – den frister for meget; ellers peanutbutter, helst Skippy’s med crunch. Champagne – gerne en A. Robert. P.S. I øvrigt er vores Aperol Spritz lavet med Champagne.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Rasmus Knude fra The Samuel – mine favoritvine til efteråret
Som partner på den 1-stjernede Michelin restaurant The Samuel i Hellerup deler Rasmus Knude sine personlige vinfavoritter til efteråret. Med over 3500 flasker i kælderen kan det være en udfordring at vælge, men Rasmus har fundet de perfekte vine til at fejre den kommende sæson.
Restaurant Hellerup Sejlklub
Midt i smukke Hellerup ligger Restaurant Hellerup Sejlklub, hvor sejlerstemning og gastronomi forenes. Nyd udsigten over vandet og oplev en restaurant med rødder i maritime traditioner.
Julefrokoster så englene synger
Julen smager af forventninger og traditioner. Og skal årets julefrokost med kollegerne eller familie og venner have et ekstra skud stemning og velsmag i år, gør du klogt i at booke dit yndlingsbord allerede nu. Du kan ikke være for tidligt ude, hvis du vil sikre dig de bedste rammer til årets julefrokost. Tendensen for tidlige julefrokostbookinger mærker man især på A Dresscode på Østerbro. Den nedlagte stationsbygning med fritlagte bjælker og højt til loftet kan noget hele året, men særligt til jul er der rift om den kendte restaurant og luksusmødested.
Her trylles der med sæsonens råvarer fra lokale bæredygtige leverandører og smæk på smagen. Det er dansk julefrokost en cru op.













