Vælg en side

Jakob de Neergaard

Executive Chef, Restaurant Marchal / Hotel d’Angleterre / 1 stjerne i Guide Michelin

 

Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?

Hvide asparges og artiskok kan være en udfordring, men saucen og tilbehøret kan gøre det nemmere at vælge vin, der matcher.

Hvad er den mest mærkelige forespørgsel, du har fået fra en gæst?

Jeg har engang oplevet at blive sat lidt skakmat. En gæst skulle nyde den store menu, og de første 2-3 retter har været fisk/skaldyr. Gæsten insisterede på at drikke Amarone fra starten af. Så jeg måtte vælge den mest velegnede Amarone, men lidt en vinmæssig offside.

Kan du røbe et pinligt øjeblik eller en bommert fra din karriere?

Som sommelier skal man kunne opfange når en vin har prop. Til et selskab i 1993 skænkede jeg en dejlig Chablis – Grand Cru J.P. Droin. Ingen mis­tanke i starten men da selskabet var gået, smagte jeg den sidste sjat i flasken. Ingen tvivl – prop.

Hvis du skulle leve på en øde ø i 30 dage og kun måtte medbringe 3 vine – hvilke ville du pakke i kufferten?

En hvid Bourgogne – 2010 Montrachet fra Domaine Leflaive.
En rød Bourgogne – 1990 la Tâche fra DRC.
En Barolo – en Giacomo Conterno Monfortino fra 1982.

Hvilke vine holder du personligt meget af for tiden:

Hvid Bourgogne og rød Bourgogne (ikke fadbetonede) plus Barolo traditionnel.

Bekendelsen: Hvad er din Guilty pleasure inden for mad og drikke?

Sharwarma House nr. 1 på Strøget med oksekød eller Kebabistan på Istedgade hvis det skal være lammekød. Verdens bedste sodavand er Faxe Kondi – men det skal være fra den savnede gamle 0,33 cl glasflaske, men pga. sukkerindholdet så er Faxe Kondi Free fra dåse et godt alternativ.

Besøg NORDs gastrobutikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X