Vælg en side

Anita Klemensen fra Studenterkilden i Dyrehaven

Er der nogle råvarer, du opfatter som overvurderde?
Hvis man følger de råvarer, der er i sæson, så når jeg egentlig ikke at blive træt af dem – men der har dog været perioder med meget hypede ting som havtorn og lakrids.

Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage – hvilke 5 råvarer ville du medbringe?
Champagne, brød (koldhævet tungt hvedebrød), god lagret Comté, fyldte ravioli og solmodne tomater.

Har du haft en besynderlig oplevelse fra en gæst?
En gang på Den Røde Cottage havde et russisk selskab på 11 booket bord. Det er der jo i sig selv ikke noget mærkeligt ved – men da de ankom og blev vist til deres bord – så bestod selskabet af 10 russere og så en lille hvid hund med lang pels iført et diamanthalsbånd. De skulle have alt det dyreste på kortet.

Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?
Jeg har det lidt stramt med lam. Jeg har rejst rundt i Australien og fik en gang en så grim oplevelse, så den har sat sig i min hukommelse. Ellers er jeg heller ikke vild med rødbeder – de har en lidt jordet smagsnote.

Hvilke 5 råvarer vil man næsten altid kunne finde i dit private køleskab?
Thise letmælk, ost, drænet yoghurt, champagne, lever- postej og agurk.

Hvad er det mest eksotiske, du har smagt?
I Vietnam sagde jeg nej tak til fugleægsfostre (stork). Man spiser det lige, når ægget er ved at klækkes. Ikke tiltalende – de synes selv det var en delikatesse – det synes jeg er for grænseoverskridende. I Thailand ved Cambodias Ggrænse fik vi engang fermenterede skidtfisk (rester af småfisk i damme ved rismarker). De blev så most, så det lidt kunne ligne guacamole. Så kunne man sidde der og dyppe sin friske mango i denne dip lidt som en slags snack. Det er det værste, jeg har smagt.

Bekendelsen: hvad er din Guilty Pleasure inden for mad og drikke?
Heksehyl – de små stykker med salt på, pebermynte­chokolade – skal være med tyk skal og en stor mængde flydende pebermynte indeni. I drikkevarer må det være champagne eller krydret rød vermouth med is.

Besøg NORDs gastrobutikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X