Vælg en side

The Samuel i Hellerup – ★ i Michelin guiden. Fine dining restaurant i Hellerup

Er der nogle råvarer, som du opfatter som lidt overvurderede?
Jeg hader trends – på vores niveau er alle råvarer ok, hvis de bliver behandlet på den rette måde og i rette sammenhæng. Trends kommer og går. Kvalitets­råvarer består.

Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage og kun må medbringe 5 råvarer – hvilke ville du pakke?
Taskekrappe, pighvar, nye løg på stilk, frisk timian og en god olivenolie gerne fra Spanien. Så kunne jeg hygge mig glimrende i 30 dage.

Har du nogensinde fået et sært ønske eller forspørgsel fra en gæst?
Jeg får af og til et ønske om en fødselsdagskage med lys i. Det kunne måske lade sig gøre, hvis jeg vidste det i god tid. Vores menu ligger på nettet, og vi forsøger naturligvis at tage højde for en gæsts ønske ift. en specifik råvareallergi.
Men der har været gæster, der har spurgt på hele menuen i en laktose-og glutenfri udgave. Jeg har ikke et magisk køleskab, så vi hurtigt kan trylle hele menuen om. Meget kan lade sig gøre – med måde.

Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om at spise?
Jeg er faktisk alt spisende, hvis det er lavet godt – som kok er det spændende at smage mad fra hele verdens køkken. Jeg blev dog en gang i Thailand tilbudt hele ristede skorpioner, der var sat på en pind, lidt som et grillspyd – det blev et Nej Tak.

Hvilke 5 råvarer vil man næsten altid kunne finde i dit private køleskab?
Hjemmelavet pastadej, forårsløg, god mortadella/bayonneskinke, ost og hjemmesyltede grøntsager. Vi har faktisk temmelig mange glas i køleskabet, og det er super at bruge rester på den måde – så vi har ikke meget madspild på den konto.

Hvad er det mest eksotiske, du selv har fået serveret?
I mine unge år som kokkeelev i Bangkok – der skulle vi kl. 5 om morgenen møde ind på det store marked og handle råvarer til aften. Kl. 6 blev der så serveret morgenmad. Den bestod IKKE af røræg og bacon, men af en mega spicy suppe kogt på indmad fra kalv og gris. Kalvelunge er ret speciel i konsistensen – sådan lidt svampet. Bon appetit kl. 06!

Bekendelsen: Hvilke mad og drikkevarer er din Guilty pleasure?
En rigtig greasy cheeseburger med det hele på en god søndag – godt med snask, og så kan jeg nu også rigtig godt lide Mathilde kakaomælk – den røde med det høje kakaoindhold, der dog er lavet på letmælk.

Besøg NORDs gastro butikker her:

Liflige dråber fra Theis Vine

Liflige dråber fra Theis Vine

Butikscheferne i Theis Vine, Thomas Kristian Veirø og Stephen Christensen, har håndplukket udsøgte vine til den helt særlige middag, stjernestunderne og luksushverdagen. Domaine de Bellene – Vosne Romanee Vieilles Vignes Quartiers
de Nuits 2018: Hvis du giver vinen tid til at udfolde sig i glasset, vil du med sikkerhed blive belønnet for din tålmodighed.

læs mere
Overset italiensk luksus

Overset italiensk luksus

Historien om Vermouth starter i Torino i 1786, da Antonio Benedetto Carpano studerede til urtelæge. Han var inspireret af af den tyske hedvin, der er lavet af malurt, en krydderurt, der oprindeligt blev tilsat billig vin for at skjule den rå smag af alkohol. Carpano eksperi-menterede med kombinationen af urter, krydderier og moscatel (hedvin), der affødte opfindelsen af vermouth-formlen. Vermouth er således vinbaserede likører, der i dag følger en streng produktionsproces: Den skal bestå af mindst 75% vin, have en minimum alkoholpro-cent på 14,5%, og så skal den indeholde artemisias (bynke), det er disse karakteristiske elementer, som giver den komplekse smag

læs mere
Julens vine fra Meny Nordhavn

Julens vine fra Meny Nordhavn

Meny i Nordhavn har fået en ny vinmand, sommelieren Brian Bobsin. Her får du hans helt personlige bud på vine til andestegen, alternativ sødme til risalamanden og boblende champagne til stjernestunden. Vinchef og sommelier: Brian Bobsin kommer med en erfaring som både kolonialchef, grøntchef og vin­chef i Meny i Lyngby og i Irma. Sammen med sine to dygtige kollegaer, Michael som er sommeliere og vineleven Jonathan, styrer han vinafdelingen i Nordhavn i et supermarked han selv elsker at handle i. Meny har alle de ’skæve’ varer, siger Brian. Dvs. alt det nye, lokale lækkerier og udsøgte vine, ingen andre har.

læs mere

error: Content is protected !!
X