Vælg en side

GrowerChampagne gør det både overskueligt og prisvenligt at drikke champagne fra små, kvalitetsorienterede producenter, som kan måle sig med de store champagnehuse.

GrowerChampagne er både et begreb og en tendens – ja, faktisk lidt af en hype – og så er det navnet på en århusiansk online-vinforretning, som har speciali-seret sig i ”grower-champagne.” Med ”grower” mener man champagne fra små producenter, der selv dyrker druerne og er med i alle processer. Løst oversat til dansk kan man også kalde det ”bondemandschampagne”. Champagne bliver som bekendt udelukkende lavet i Champagne. Et område på størrelse med Fyn i Frankrigs nordøstlige hjørne. Kun mousserende vin fra området kan kaldes champagne. Lige fra den lille bonde, der laver 1000 flasker om året til store champagnehuse med millionproduktioner såsom Moët & Chandon. Der er mange af disse små vinbønder i Champagne. Det meste af deres champagne når bare ikke til Danmark. Med mindre man kender Jesper Borup Christensen.

Jesper Borup Christensen er sommelier fra WSET School London og underviser andre sommeliers.

Startskuddet: En palle grower-champagne i Skagens uge 29

− GrowerChampagne er nicheproduktioner og mange er økologiske og/eller biodynamiske. Der er mange af ikke særlig god kvalitet, men              kender man området, og finder frem til de rigtige talenter, så er de små producenter mindst lige så gode som de store, og i mange tilfælde bedre – især til prisen, lyder det pas-sioneret fra Jesper, som fandt på forretningsidéen under corona. Dengang arbejdede han bl.a. som sommelier i en vinbutik i Skagen, og indehaveren var med på, at Jesper hentede champagne hjem af en ukendt producent. Og så landede der en hel palle champagne i Skagen i starten af den store uge 29 – perfekt timing. Salget gik så godt, at han besluttede at starte sit eget firma, som udelukkende skulle beskæftige sig med grower-champagne.

Jesper Borup Christensen har succes med at finde talenterne blandt Champagnedistriktets tusinder af små vinbønder.

Stjernechampagne til fordelagtige priser

Siden har GrowerChampagne markeret sig som leverandør af store champagner fra små producenter til størstedelen af de danske Michelin-restauranter. Privatkunderne er også ved at få øjnene op for, hvor både spændende og fordelagtigt det er at vælge ”store champagner fra de små” med en ekspert som Jesper som mellemmand.

− Min fornemmeste opgave er at finde stjernefrøene blandt kæmpeskoven af små champagnehuse, og derfor bruger jeg meget tid på at rejse til Frankrig.

Champagne-distriktet.

GrowerChampagne sælger til Michelin-restauranter og private.

6-8 gange om året rejser Jesper til Champagne-distriktet, hvor han nogle dage smager op mod 200 forskellige champagner. Bl.a. er det Grower-Champagne, som bragte den nu meget anmelderroste producent, Nicolas Maillart, til vores breddegrader. En lille vinbonde som blev kåret til “Grower of the Year in Champagne 2020” af den førende champagneekspert, Richard Juhlin. Og så er der dét med prisen: Grower-champagne af høj kvalitet er ofte bil-ligere end de store champagnehuses. Dvs. du får lige så god eller bedre champagne som fra de store huse, men betaler langt mindre for det.

Få rådgivning af GrowerChampagne om, hvad der egner sig til netop jeres fest.

Det er en jagt at finde de bedste små champagneª-huse.

GrowerChampagne
Kvalitetschampagne fra 50 små og håndplukkede ’growers’ til danske Michelin-restauranter og private. Showroom i Aarhus og

________________________________

Selskabschampagne med 15% NORD-rabat

Kvalitetschampagne fra små champagnehuse til bryllupper, fester og selskaber. Helt ekstraordinært får læsere af NORD

15% rabat ved køb af min. 30 flasker

på Marx Coutelas Tradition, Nicolas Maillart Platine og Nicolas Maillart Rose.

Brug rabatkoden NORD15.

________________________________

Besøg NORDs gastro butikker her:

Her får du sommerens  bedste rooftop

Her får du sommerens bedste rooftop

Allerøverst i den gamle kornsilo i Nordhavn er wow-effekten helt gratis. Udsigten til himlen, havet og havnen er formidabel. Det samme er de cocktails, som restaurant SILOs bartendere mikser. Den friske, søde og spicy cocktail ”Hva’ drikker Mølr” er allerede en bestseller. Opkaldt efter den velkendte graffiti, som i årevis stod på facaden af kæmpebygningen i Nordhavn, og som siden 2017 har været hjemsted for en af byens populære restauranter.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.