Vælg en side

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr vil i de kommende numre anbefale sine egne favoritvine, og i anledning af foråret starter han med rosévin.

Rosévin er en lidt undervurderet vintype, som jeg personligt holder utrolig meget af og nyder hele året. Næsten alt rosé er lavet på blå druer, men til forskel fra rødvin, så fjerner man skallerne efter få timer, når man har opnået den ønskede rosa farve.

Den korte tid gør, at skallerne giver en mindre tanninholdig og frisk vin med masser af røde bær i både bouquet og smag. Rosé er meget alsidig, men udmærker sig især som aperitif eller til salater, skaldyr og lette retter, og den smager bedst, når den er mellem 4-12 grader. Rosé skal helst drikkes ung, er skabt til sol og sommer, men jeg drikker det hele året. Og så tager jeg den selvfølgelig altid med på picnic sammen med min kone. Det er et must!

2016 Pflüger, Blanc de Noir, Pfalz Biodynamisk – Nord tilbud i hele april måned 99 kr.

Er som navnet antyder, en hvidvin lavet på blå druer. Og selv om denne vin udelukkende er lavet på ”free run juicy” og uden skindkontakt, så afslører farven alligevel, at det ikke er vin på grønne druer. Alexander Pflüger og hans familie er pionerer i Tyskland inden for dyrkning af økologiske og biodynamiske druer. Mange tror, at vine på biodynamiske og økologiske druer er det samme som naturvin, som i øjeblikket er populære på mange danske restauranter. Det er ikke tilfældet. Vinene er stabile og holdbare efter åbning. Jeg elsker husets vine, som er komplekse med stor dybde. Og denne rosé er ingen undtagelse.

2016 Pre Semele Sancerre rosé, Loire – NORD tilbud i hele april måned 125 kr.

Vi danskere elsker hvid Sancerre på Savignon Blanc, men de færreste ved, at området producerer fantastisk rosé og rødvin på Pinot Noir til rimelige priser. Denne laksefarve rosé har nuancer af røde bær, der munder ud i en delikat finish. Domaine Pre Semelé drives af tredje og fjerde generation af familien Rimbault. Ejendommen ligger i Sury-en Vaux 5 km nord for Sancerre by i et blødt kurvet landskab. Vingården er på 20 hektar.

2017 Rosapasso, Pinot Nero, Veneto – NORD tilbud i hele april måned 75 kr.

Veneto rosé på ren Pinot Nero (Pinot Noir) må siges at være noget af en raritet. Og så er den tilmed lavet på ”free run juicy”. En frugtig rosé med elegante noter af vilde jordbær og kirsebærblomster. Skøn italiensk rosevin lavet på en Pino Nero-vingård i bjergene ved Euganei og Albano.

2017 Whispering Angel, Côtes de Provence – NORD tilbud i hele april måned 6 fl. 999 kr.

Vi kommer ikke uden om Provence, som den vigtigste rosé appellation i verden. Whispering Angel er uden tvivl en af verdens mest imponerende rosévine. Siden vinen blev introduceret for blot få år siden, har den indtaget pladsen som en af de mest imponerende vine i hele Sydfrankrig. Vinens varemærke er dens fyldige og fede viskositet, som kærtegner munden som ingen anden rosé!

2014 Braunewell Spätburgunder Rosé sekt, Rheinhessen – NORD tilbud i hele april måned 109 kr.

Skal det være lidt mere festligt, så drik rosé med bobler. Også denne vin er på Pinot Noir, Spätburgunder, og endda fra Tysklands bedste unge winemaker i 2015, Stefan Braunewell, og på champagnemetode og 24 mdrs. flaskegæring. Lækre bobler, jordbær og hindbærnoter, let citruspræg og svage passende gærnoter.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X