NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og denne gang gælder det vine fra Bourgogne, som kan ende med at blive for dyre til at drikke pga. efterspørgsel fra Asien.

Priserne i Bourgogne stiger kraftigt i disse år, og snart vil mange af de mest eftertragtede områder og vine have nået et prisniveau, som kun vil være for de meget velhavende. Der er tale om næsten en fordobling af priserne siden 2010 på de mest eftertragtede områder. Så der er konkurrence om vinene fra Bourgogne i disse år, og især i Asien hvor dyre, europæiske vine er en prestigevare. Det er efterhånden mange år siden 1. og 2. Cru Bordeaux-vinene blev ”stjålet” fra os af velhavere fra Kina og andre asiatiske lande – og nu risikerer vores elskede Bourgogne-vine samme skæbne. Men efter-som vi ikke har nogen muligheder for at ændre på udviklingen, så synes jeg man skal overveje at drikke eller gemme sin Bourgogne nu, inden det er for sent. Så er du til Chardonnay eller Pinot Noir, er her en række vine fra Chateau de Santenay, hvor jeg synes, der er store vinoplevelser for pengene.

NORD tilbud i hele september 375 kr. pr. fl. Normalpris 425 kr. pr. fl.

Le Hardi Meursault 2014

Denne Meursault har den klassiske fede, mineralske, komplekse og elegante stil, som en god Meursault skal have. Flot og kompleks aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster.

NORD tilbud i hele semtember 2 fl. 320 kr. Normalpris 199 kr. pr. fl.

Le Hardi Chardonnay Vieilles Vignes 2016
Frisk og mineralsk i smagen, med en elegant aromatisk tyngde og struktur. Friske frugter, citrus, lidt brioche og hasselnød i eftersmagen.

NORD tilbud i hele september 2 fl. 400 kr. Normalpris 249 kr. pr. fl.

Le Hardi Mercurey Blanc 2015
Delikat og fyldig vin. God mineralitet, intens smag. Fersken, abrikos, brioche, smør og nøddetoner. Lang og ekspressiv eftersmag.

NORD tilbud i hele september 2 fl. 350 kr. Normalpris 199 kr. pr. fl.

Le Hardi Hautes-Côtes De Beaune 2016
Blød vin med stor kompleksitet. Røde frugter, let skovbund, svampe og delikat lang afslutning.

Nord tilbud i hele september 349 kr. pr. fl.

Le Hardi Aloxe Corton Les Brunettes et Planchots 2015
I smagen er der en frisk, elegant volumen og bløde tanniner. Rød frugt, kirsebær og brombær går igen, sammen med et flot integreret fadpræg. En vin med stor fremtid. Elegant og kraftfuld.

NORD tilbud i hele september 2 fl. 400 kr. Normalpris 249 kr. pr. fl.

Le Hardi Mercurey Rouge Vieilles Vignes 2015
Kraftig Pinot Noir. Stor kompleksitet og struktur. Kirsebær, mørke frugter, lidt skovbund og diskret fadpræg. Medium tanniner, der giver vinen balance, og en lang og vedholdende afslutning.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X