NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Vin er blevet et samlerobjekt og gammel spiritus går for tocifrede millionbeløb. Velkommen til promillernes ekstravagante klub.

Verdens dyreste vine kommer fra franske vinhuse som Chateau Pétrus, Château Latour, Château Mouton Rothschild, men den hidtil dyreste er en Romanée-Conti, som i 2018 blev solgt for 3,7 millioner kroner på auktion i New York. En Romanee-Conti er en meget dyr og eksklusiv Bourgogne-vin fra områdets mest berømte vingård Domaine de la Romanée-Conti. De laver nogle af verdens dyreste vine – herhjemme er de set fra 18.000 kroner og op til 150.000 kroner flasken hos FineWines.dk – og de omtalte vinøse dråber fra 1945 var så de dyreste nogensinde.

Whisky slår alle rekorder

Er du til høje promilletal, så er der ikke mange, der kan slå s kotske Macallan. For nogle år siden blev én flaske whisky fra 1926 solgt for 7,13 millioner kroner gik en anonym køber, men sidste år slog endnu et hammerslag både den og alle andre rekorder: Endnu en Macallan single malt whisky destilleret i 1926 for for 12 mio. kr. på Sotheby’s i London. Om de smager godt, forlyder der intet om.

Besøg NORDs gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X