NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr har en særlig kærlighed til tyske kvalitetsvine. Lær og smag på vine fra Theo Minges – økologisk vingård med glade vinstokke.

Hos Theo Minges arbejder man MED naturen, og bruger derfor meget tid i vinmarkerne for at sørge for vinstokkenes sundhed. Som Theo Minges udtrykker det: ”Glade vinstokke giver bedre vin.” Hans vingård ligger i Pfalz og producerer lækre sprøde forårsvine, primært på økologiske Riesling-druer, men også en dejlig Weissburgunder (Pinot Blanc), som tyskerne laver markant bedre end sine franske naboer i Alsace. Som VDP er hans vinhus et af Tysklands bedste, men det kan på ingen måde ses på prisen. Hans vine kan smages i Rotunden lørdag d. 4 maj.

Riesling Gleisweiler Trocken 2017
Højt niveau for tysk Riesling. Lys gylden i glasset. Stor aroma med den klassiske Riesling-duft. Abrikos, frisk æble, citrus, let krydrede undertoner med mineralsk præg. God til kraftigere fiskeretter, hele ovnbagte fisk, og faste fede oste.
169 kr. pr. flaske.

Nord-tilbud 2 fl. 220 kr. Spar 118 kr.

Riesling Trocken 2016
Frisk og klingende ren Riesling. Toner af grape, æble og citrus, fulgt op af en intens mineralsk afslutning. God til lette skaldyrs-retter, risotto, salater og tørre faste oste.
149 kr. pr. flaske.

Nord-tilbud 2 fl. 200 kr. Spar 98 kr.

Riesling Buntsandstein Trocken 2017
Lys gylden farve. God balance mellem frugten og mineralitet. Modne stenfrugter, som fersken og abrikos, grapefrugt og citrus. God til kraftigere fiskeretter, hele ovnbagte fisk, hvide asparges med sauce mousseline. kraftige og faste fede oste.
225 kr. pr. flaske.

Nord-tilbud 2 fl. 300 kr. Spar 150 kr.

Weissburgunder Trocken 2017
Lys gylden i farven. Forførende duft af tropiske frugter. I munden fornemmes stor mineralsk struktur, hvor de eksotiske frugter fra duften går igen. Tør, men drikkevenlig vin, der gør sig godt til lette fiskeretter, salater, asiatiske retter, eller som et uformelt glas på terrassen.
169 kr. pr. flaske.

Nord-tilbud 2 fl. 220 kr. Spar 118 kr.

Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold ”Rotunden” er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X