Vælg en side

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og nu er turen kommet til det østrigske vinhus Pfaffl. Ifølge Rasmus et unikt vinhus der i 2016 blev det første østrigske vinhus, som blev kåret til årets vinproducent. ROTUNDEN Hellerup Food Market fører Pfaffl.

Pfaffl er et østrigsk vinhus med en mangfoldighed og et imponerende antal af priser, der ikke er til at komme udenom. Wine Enthusiast har kåret Pfaffl til ”European Winery of the year 2016”, som det første østrigske vinhus nogensinde, og det synes jeg for­tjener opmærk­somhed. I næsten 40 år har Pfaffl været ambassadører for høj kvalitet af Grüner Veltliner og Zweigelt. Vingården råder over 110 hek­tar fordelt mellem 10 forskellige vinbyer i det sydlige Weinviertel og Wien. Den geografiske spred­ning af vinmarkerne, med de forskellige jordbunde og mikroklimaer, forstår familien Pfaffl at udnytte til fulde. Der er næppe en anden producent, der bedre forstår, hvordan man udtrykker karakte­ristika for hvert sted så godt i sine vine. Alsidigheden i vinene vises i et sortiment, der spænder fra lys og legende til koncentreret og kraftfuld. Især tydeligt i flag­skibs­sortimentet Grüner Veltliner, som Pfaffl producerer i seks forskellige variationer. Vingården har også et fremragende rødvinssortiment.

Chardonnay Exklusiv 2017
En perlende, gylden gul Chardonnay, som er resultatet af druer fra 30 år gamle vinstokke. Krydrede noter med en klar muskatnød mikset med friske nuancer af citrus og moden pære og en snært af træ.

Nord tilbud i hele juni 2 fl. 340 kr. Normalpris 199 kr. pr. fl.

Gruner Veltliner Vom Haus 2017
En udsøgt hvidvin med klare gul-grønlige reflekser. Fint krydret og med frugtige noter som sprød æble.

Nord tilbud i hele juni 3 fl. 300 kr. Normalpris 129 kr. pr. fl.

Reserve Hund Grüner Veltliner 2017
En superkraftfuld og mineralsk Grüner Veltiner med en perlende, lysende gul farve.

Nord tilbud i hele juni 2 fl. 340 kr. Normalpris 199 kr. pr. fl.

Zweigelt Burg Reserve 2016
Pfaffls vinmarker omkring slottet Kreuzenstein har nået en alder, hvor det er muligt at producere en super Premium Zweigelt.

Nord tilbud i hele juni 2 fl. 450 kr. Normalpris 249 kr. pr. fl.

Zweigelt Vom Haus 2017
En unik rødvin med en dyb, rød farve og noter af modne, sorte kirsebær.

Nord tilbud i hele juni 3 fl. 300 kr. Normalpris 129 kr. pr. fl.

Rosé Hasen 2017
Lys pink og boblende rosévin med noter af jordbær og hindbær. Perfekt som en aperitif, til sorbet eller blot som det er: Et udsøgt glas kølig rosé til de lyse sommeraftener.

Nord tilbud i hele juni 3 fl. 300 kr. Normalpris 129 kr. pr. fl.

Rasmus Vejbæk-Zerr
Er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra vinakademiet og holder vinforedrag og smag­ninger med forskellige temaer. Hans hold ”Rotunden” er sammen­lagt det andet bedste hold ved DM i blindsmagning de seneste fire år. I 2018 deltog i alt 48 hold.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X