Copyrigt Columbus Leth
Smoothie bowl er en skøn måde at lave din smoothie på til et mættende morgenmåltid. Top din smoothie bowl med en crunchy granola, friske bær og chiafrø.
1 person
Acai bowl
• 2 modne bananer
• 200 g frosne bær
• 2 dl mandelmælk
• 1-2 spsk acaipulver (kan evt. udelades)
Topping
• bounty granola
• chiafrø
• frisk frugt
Bounty Granola
• et stort glas granola
• 200 g grovvalsede havregryn
• 50 g kakaonibs
• 50 g kokosflager
• 100 g hasselnødder
• 1 dl sirup, fx agave- eller ahornsirup
• 1 spsk smeltet kokosolie
• 1 knivspids havsalt
Fremgangsmåde
1. Blend alle ingredienserne godt igennem til en tyk smoothie. Tilsæt lidt mere mandelmælk, hvis nødvendigt.
2. Server med hjemmelavet granola, chiafrø og friske bær.
Granola
1. Bland havregryn, kakaonibs, kokosflager samt grofthakkede hasselnødder i en skål.
2. Tilsæt sirup, olie og salt og bland det hele godt sammen med fingrene. Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel det jævnt. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
3. Tag pladen ud og lad det køle helt af. Granolaen bliver først sprød, når den er kold. Opbevar din granola i en lufttæt beholder. Server den til grød, smoothiebowls eller mælkefri yoghurt.
Copyrigt Columbus Leth
Johanne Mosgaard
Johanne er grøntsagsnørd med passion for det plantebaserede køkken. Forfatter til kogebøgerne ’Grønskolling’ og ’Vegansk – Livin’ la vida vegan’. Til daglig driver hun madbloggen ’Englerod’, hvor hun deler sunde og plantebaserede opskrifter, der er for alle, der elsker grøntsager. Hvad end du er veganer, vegetar eller kødspiser, så er der inspiration at hente.
Følg Johannes arbejde på både Facebook og Instagram @Englerod.
Opskrifterne er fra kogebogen ”Vegansk – Livin’ la vida vegan” skrevet af Johanne Mosgaard og kan købes hos landets boghandlere.
Copyrigt Columbus Leth
Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:
Veganske Hverdagsretter – Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler
Det er kålsæson – også i dit lokale supermarked. Denne salat kan både spises i løbet af efteråret og vinteren men er bestemt også oplagt som tilbehør til julemaden.
Johanne Mosgaard – Buddha Bowl med barbecue kikærter og stegt broccoli
Skøn og velsmagende Buddha Bowl med skønne og mættende ingredienser. En Buddha Bowl er en skøn måde at spise salater på. Jeg elsker en blanding af rå og tilberedte ingredienser.
Johanne Mosgaard – Lækre og nemme wraps
Wraps er gode i madpakken, da de gør det nemt at samle en masse grønt på en velsmagende måde. Brug fx de store tortillaer, der kan købes i supermarkederne, og fyld dem med masser af grønt, hummus eller denne skønne kikærtesalat.