Vælg en side

Velkommen til første kapitel af vores tema om plantebaseret livsstil, der vil folde sig ud over de næste 6 udgaver af NORD Magasinet. Her vil jeg præsentere jer for en masse inspirerende viden, smagfulde opskrifter og lækre produkter, der forhåbentlig vil gøre en plantebaseret livsstil nem, sjov og meningsfuld at kaste sig ud i.

Foto: Steen Evald

Jeg lever selv som veganer og har gjort det de sidste 6 år. Før det, levede jeg som vegetar i 6 år. Men hvordan startede min rejse og hvorfor er jeg endt med at leve vegansk? For mange et ekstremt valg, for andre det mest naturlige i verden. For de fleste nok noget der bare lyder lidt frelst, kedeligt og besværligt. Jeg forstår udmærket folks skepsis, men min personlige rejse har lært mig at det hverken er ekstremt, kedeligt eller besværligt at leve plantebaseret. Tværtimod er det et liv fuld af nydelse, sundhed og mening.

Soeren bregedal portræt

Foto: Anja Ekstrøm

Mad er medicin


Mine skridt ind i den plantebaserede livsstil rummer budskabet om at mad er medicin. Mine første leveår var præget af meget sygdom og flere indlæggelser. Jeg var øre, næse, hals barn og led af astma og allergi. Mine forældre gjorde alt hvad de kunne og fulgte den tids bedste anbefalinger fra læger og behandlere, hvilket mere end noget andet var medicin. Det fik jeg en del af. Jeg led også af meget svær soleksem, hvilket resulterede i somre indsvøbt i kolde, våde viskestykker og bedøvende creme, for at dulme den eksem jeg havde fået, efter bare lidt sol.

I mine tidlige 20’ere bragede mit daværende band C21 derudaf, men min allergi var et stort problem for mig og gjorde det svært for mig at optræde. Mine læger fortalte mig, at jeg fortsat skulle tage min medicin. Der var ingen anden vej. Den besked begyndte at virke usand for mig, der måtte være andre veje. Jeg opsøgte derfor den Ayurvediske læge Charlotte Bech og en alternativ allergolog. Begge læger sagde uafhængigt af hinanden det samme – ’Søren, det er din kost der gør dig syg’. En kost der vel at mærke, var ganske sund ud fra traditionelle anbefalinger. De mente ikke jeg ville blive rask, hvis ikke jeg ændrede min kost og bl.a. stoppede med at spise kød. At høre det, var en slags åbenbaring for mig. Det var som om at både min krop, mit sind og mit hjerte sagde et unisont JA!

Bandet Lighthouse X

Foto: Mads Teglers

Et nyt liv


Dagen efter ændrede jeg grundlæggende min kost og blev først pescetar, så vegetar. Efter halvandet år med denne nye kost havde jeg smidt al medicin og var fuldkommen symptomfri. Det har jeg været siden og har aldrig set mig tilbage. Nu har jeg i 6 år levet som veganer og kan oprigtigt sige at den plantebaserede livsstil har ændret mit liv. Jeg skal ikke længere kæmpe med allergi, min soleksem er væk og jeg fylder ikke min krop med medicin. Dertil kommer det generelle høje niveau af velvære og sundhed som jeg oplever ved at leve vegansk.

Det er selv efter så mange år, stadig kilde til daglig glæde at vide, at jeg ved at at spise plantebaseret på én gang drager dyb omsorg for både min krop, kloden og dyrene. Den oplevelse ville jeg ønske endnu flere fik. Så med dette tema følger en personlig og kærlig opfordring – start din plantebaserede livsstil allerede i dag. Du vil ikke fortryde det!

Soeren Bregendal i C21

Søren Bjørrild Bregendal
34 år og bor i Charlottenlund. Har som skuespiller medvirket i bl.a. 2900 Happiness, Far til fire, Klassefesten og Rich Kids.
Som sanger er Søren bl.a. kendt fra boybandet C21 og popgruppen Lighthouse X der vandt Dansk Melodi Grandprix 2016.
Søren har egen konsulentvirksomhed og er bl.a. Seniorkonsulent i organisationen Børn, Unge & Sorg.
Følg Søren på instagram.com/sorenbregendal

 Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.