Vælg en side

Dygtige forskere har historisk set givet os mange anledninger til at forstå hvorfor vi bliver hjertesyge. I 1951 bragte Englands førende tidsskrift, The Lancet, et særdeles spændende studie af professor Strøm og Dr. Jensen.

De havde set på antallet af hjerteanfald og dødsfald i relation til slagtilfælde og hjertekarsygdomme i Norge i perioden 1927-1948. I april 1940 blev Norge invaderet af Nazi Tyskland og for at brødføde deres soldater, overtog tyskerne stort set alle landbrugsdyr. På kort tid var nordmændene i overvejende grad tvunget til at leve plantebaseret!

Som det ses på grafen, faldt antallet af hjerteanfald og dødsfald i relation til slagtilfælde og hjertekar-sygdomme markant i samme periode. Med befrielsen i 1945 og dermed nordmændenes tilbagevendende adgang til deres landbrugsdyr, fulgte en tydelig stigning i antal dødsfald forbundet med hjerte-karsygdomme. Et ekstraordinært og tankevækkende studie, der kunne have reddet millioner af menneskeliv, hvis bare vi havde forstået dybden af indsigterne. Men det er ikke for sent. Vi kan stadig komme hjertekarsygdommene til livs og heldigvis uden hjælp fra en fjendtlig invasion. Det starter i stedet med en særdeles sund revolution ført an af plantebaseret fuldkornskost.

Kilde: The Lancet

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Bliv veganer og red jorden

Bliv veganer og red jorden

Vi er nået til vejs ende i vores tema om vegansk livsstil, og hvad er bedre end at afslutte med den seneste forskning, som slår det fast med syvtommersøm: Plantebaseret kost er ikke bare sundt, det kan også redde jorden.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.