Vælg en side

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

Château Puybarbe 2015
54% Merlot og 42% Cabernet Sauvignon (4% Malbec og Cabernet Franc) i skøn forening. 16 mdr. på fad.
Skøn dyb duft af moden mørk brombær. En dyb og rig vin, hvor de modne tanniner giver en lang og blød eftersmag, med rigtig god struktur og kompleksitet. Prøv den til grill, det røde kød eller simreretter. Bør dekanteres ca. 1 time før indtagelse.
Normalpris pr. flaske 225 kr.Nord-tilbud 2 fl. 350 kr.

Château Puybarbe 2015, Le Roc
88% Merlot, 12% Cabernet Sauvignon (små mængder Malbec/Cabernet Franc). 10-12 mdr. på fad. Duft af mørk blomme, solbær, hvid peber og lidt mineraler. Moden, frisk og livlig, med en lang og let spicy finish. Fantastisk balance fra start til slut. Prøv den til retter med kalv og svinekød.
Normalpris pr. flaske 149 kr. Nord-tilbud 2 fl. 250 kr.

Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.

Besøg NORDs gastro butikker her:

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin fra Theo Minges

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin fra Theo Minges

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr har en særlig kærlighed til tyske kvalitetsvine. Lær og smag på vine fra Theo Minges – økologisk vingård med glade vinstokke.
Hos Theo Minges arbejder man MED naturen, og bruger derfor meget tid i vinmarkerne for at sørge for vinstokkenes sundhed. Som Theo Minges udtrykker det: ”Glade vinstokke giver bedre vin.” Hans vingård ligger i Pfalz og producerer lækre sprøde forårsvine, primært på økologiske Riesling-druer, men også en dejlig Weissburgunder (Pinot Blanc), som tyskerne laver markant bedre end sine franske naboer i Alsace. Som VDP er hans vinhus et af Tysklands bedste, men det kan på ingen måde ses på prisen. Hans vine kan smages i Rotunden lørdag d. 4 maj.

læs mere
Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerrs ’egne’ vine bliver i dette nummer anmeldt af anerkendt vinanmelder.
I Hellerup Food Market er vi fire dedikerede vineksperter, som kritisk smager og udvælger alle de vine, som vi sætter på hylden. Derfor er det en ekstra tilfredsstillelse, når seriøse og saglige vinanmeldere, som Rolf Madsen, deler vores begejstring. Rolf Madsen skriver for Vinexpressen.dk og Berlingske. Hos sidstnævnte bliver Hellerup Food Market også vurderet som en enkeltstående vinforretning på grund af det store sortiment på mere end 2000 vine.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.