(10 Stykker) Kokketid: 12 minutter, ovntid: 35 minutter
DU SKAL BRUGE
• 150 g smeltet smør
• 200 g sukker
• 125 g marcipan
• 3 æg
• 200 g hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• saft af en økologisk citron skal af 1 1/2 økologiske citroner
GLASUR
• 400 g flormelis
• saft af 1 økologisk citron
• 1-2 spsk. kogende vand
PYNT
• Mynteblade drysset med flormelis
• Pink krymmel
ENDVIDERE: En springform på 20 cm i diameteren.
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen. Rør til en ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og – skal ned i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform, hvor bunden er foret med bagepapir, bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyk flyende. Kom glasuren på kagen, den må gerne løbe ned ad siderne. Drys mynteblade med flormelis og pynt kagen med lidt pink krymmel.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.