(10 Stykker) Kokketid: 12 minutter, ovntid: 35 minutter
DU SKAL BRUGE
• 150 g smeltet smør
• 200 g sukker
• 125 g marcipan
• 3 æg
• 200 g hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• saft af en økologisk citron skal af 1 1/2 økologiske citroner
GLASUR
• 400 g flormelis
• saft af 1 økologisk citron
• 1-2 spsk. kogende vand
PYNT
• Mynteblade drysset med flormelis
• Pink krymmel
ENDVIDERE: En springform på 20 cm i diameteren.
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen. Rør til en ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og – skal ned i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform, hvor bunden er foret med bagepapir, bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyk flyende. Kom glasuren på kagen, den må gerne løbe ned ad siderne. Drys mynteblade med flormelis og pynt kagen med lidt pink krymmel.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokos
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.