Antal: 20 stk.
Tid: 15 min.
Komfurtid: 30 min.
Hviletid: Min. 1 time, gerne natten over.
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. hvidvinseddike
4 spsk. dulcecreme
1 spsk. flagesalt
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker. Når alt sukkeret er i, pisk yderligere i 6 minutter. Skrab kanterne af skålen, saml massen, hæld eddike i og pisk i 2 minutter. Gør 2 bageplader klar med bagepapir, tegn 10 cirkler på hver plade på 4 cm i diameter. Fordel marengsmassen på de aftegnede cirkler med bagsiden af en ske, og slut af med en lille teske dulcecreme.
Rør forsigtigt cremen ned i marengsdejen ved hjælp af en kniv, så hver enkelt cirkel bliver tofarvet, og drys med saltflager. Stil bagepladerne i ovnen, og skru ned til 120 grader. Bag marengsene i 30 minutter, og lad dem stå i en lukket ovn og køle ned.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokos
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.