NORD Sommermarked - 16. - 18. juni 2023
Vælg en side

Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer

 

Ingredienser

DEJ: 5 dl sødmælk, 50 g gær, 1 æg, 1 tsk. kanel, 160 g rørsukker, 1 tsk. salt, 150 g smør, 1 kg hvedemel

FYLD: 150 g blødt smør, 125 g sukker, 100 g revet marcipan. Bagte Rabarber: 6 stilke rabarber, 250 g sukker, 2 spsk. kanel

1. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, kanel, sukker og salt. Smelt smørret og rør i.  Tilsæt mel og rør godt, ælt dejen igen–nem med det sidste mel på et meldrysset bord.

2. Stil den til at hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør fyldet, mens dejen hæver.

3. Skyl og skær rabarber i stykker på 4 cm, fordel på en bageplade med bagepapir, drys sukker og kanel over, bag i en 175 grader varm ovn i 30 minutter, til de er bløde. Mos dem let sammen til en kompot.

4. Ælt dejen igennem og rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 40 cm x 50 cm. Fordel fyldet over, fold 1/3 af dejen ind over midten, og fold den anden tredjedel ind over den første. Rul dejen ud til 30x 60 cm, del i 16 stykker og skær 3 strimler i hvert stykke, de skal stadig hænge sammen foroven. Flet dem og fold endestykkerne ind under. Fordel på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 min.

Pensl med æg og mælk, og fordel en skefuld rabarberkompot i toppen. Bag i en 200 grader varm ovn i 12-15 min.

Besøg NORDs gastro butikker her:

NORD tester snurrer

NORD tester snurrer

Vi tog hjem til kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund for at teste lækre snurrer – med og uden kardemomme og kanel. En ikke helt nem opgave. Dels var snurrerne svære at opdrive, og dem vi fandt, smagte så godt, at det blev svært at vælge favoritten blandt lokale skønne og saftige snurrer inspireret af den svenske ’kanelbulla’.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X