Vælg en side

Naturens farver og bæredygtig indretning er den helt store trend til haven og terrassen.

Med udgangspunkt i de senere års oversvømmelser og sidste års ekstreme varme og tørre sommer, skal haven og terrassen være en del af vores klima-bevidsthed. Sæt derfor den veltrimmede græsplæne på pause og lav i stedet beplantede bede. Og vælger du planter, som naturligt hører hjemme på vores breddegrader, får du en have, som i høj grad passer sig selv, og som giver næring til insekterne. Den kræver også mindre gødning og vanding. En god idé er også at plante revner og sprækker omkring hække og fliser til med robuste planter, som holder ukrudtet nede frem for at bruge tid på lugning eller sprøjtemidler. Og endelig skal affaldssorteringen også gælde i haven: Hold vand og kompost på egen grund med kompostbeholdere og regnvandstønder.

Naturen flytter ind på terrassen

Bæredygtighed er det altoverskyggende mantra i dagens boligindretning, og det gælder selvfølgelig også udendørsarealerne. I den forbindelse er det værd at tjekke IKEAs nye særkollektion TÄNKVÄRD ud. En ret så charmerende kollektion skabt af naturlige materialer i et udtryk af skandinavisk friskhed og japansk ro. Både møblerne og tekstilerne er lavet, så de med tiden bliver endnu pænere at se på.

Planter, planter …

Ved at mikse forskellige planter i forskellige sorter og størrelser, kan du skabe dit helt eget personlige arrangement. Personlighed er nemlig en anden vigtig medspiller i dagens indretningsbillede. Det ser fx flot ud at stille krukker med planter i terrassens stille hjørne og/eller ved terrassedøren. Det skaber ro og harmoni.

Flyt stuen udenfor

Gør i højere grad terrassen til en udendørs stue, især hvis sidste års sommer gentager sig! Det er så hyggeligt at flyde sammen i sofaen eller alene med en god bog, mens fuglene synger. En nem måde at skabe forbindelse til naturen på.

Lad der blive lys!

Planter med markant struktur, blomstrende planter og masser af knald på farverne afløser de seneste års kaktus- og sukkulent-trend. Det skal være brændte røde farver, orange og lyserødt, inde som ude. Fx flamingoblomsten i sine forskellige røde nuancer og markante form skal stå i vindueskarmen i år. Og sidst men ikke mindst, skal du lyse din have og terrasse op med LED-lys. De fås i mange forskellige udformninger i dag og skaber skøn stemning, når mørket falder på. Brug det også til at belyse særlige smukke steder i haven eller på terrassen.

Planter kan helbrede

Placerer du fredsliljen, aloe vera og svigermors skarpe tunge i soveværelset, hvor de afgiver oxygen, forbedres søvn-kvaliteten. Gerbera kan fjerne formaldehyd og benzen fra luften. Det er to giftstoffer, man ofte finder i rengøringsmidler og vaskepulver. Guldranke fjerner ozon, der findes i bilernes udstødning. Der er nemlig stor fokus på planter positive og helbredende effekt i år.

Besøg NORDs Bolig butikker her


error: Indhold er beskyttet.