Vælg en side

Gamle støvsugere kan noget, de nye ikke kan, mener Nicole Kiel,
der har været omgivet af støvsugere hele sit liv og nu tager kampen
op mod de store elektronikkæder med et nyt koncept for retrostøvsugere.

En gammel model med flere watt
De brugte støvsugere skal med tiden blive en tiltagende større del af forretningen. De har nemlig noget, der ikke kan genskabes på nye maskiner i dag. Siden 2017 har motoreffekten på nye støvsugere ikke måttet overstige 900 Watt grundet et EU-direktiv med formålet at nedsætte energiforbruget. Men med færre Watt kommer også en dårligere sugeevne – og det har givet en stor efterspørgsel på de ældre maskiner de senere år, forklarer Nicole Kiel Broch:
– Vores mission med at restaurere brugte støvsugere i topkvalitet er at forlænge deres levetid og således reducere den miljømæssige påvirkning ved at gøre behovet for nyt mindre. Men mange ældre modeller har også større motorer, og det er noget af det, vores kunder efterspørger, fordi de simpelthen suger bedre. Det, der miljømæssigt bliver sparret på ved at genanvende fremfor at producere nyt, kompenserer absolut for de flere Watt i de gamle maskiner.

Specialviden bor i medarbejderne
Det er ikke gud og hver mand, der kan reparere og istandsætte en gammel Nilfisk. Støvsugerbanden har værksteder i flere af deres butikker, og det største ligger i Lyngby, hvor en uddannet maskinreparatør står i spidsen.

Besøg NORDs gastrobutikker her:

Her får du sommerens  bedste rooftop

Her får du sommerens bedste rooftop

Allerøverst i den gamle kornsilo i Nordhavn er wow-effekten helt gratis. Udsigten til himlen, havet og havnen er formidabel. Det samme er de cocktails, som restaurant SILOs bartendere mikser. Den friske, søde og spicy cocktail ”Hva’ drikker Mølr” er allerede en bestseller. Opkaldt efter den velkendte graffiti, som i årevis stod på facaden af kæmpebygningen i Nordhavn, og som siden 2017 har været hjemsted for en af byens populære restauranter.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.