Vælg en side

Træstammer deler måske oftere vandene end andre bagerkager, så hvor får man lige den bedste? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt sin favorit i en blindsmagning bestående af 5 søde stammer!

Hvad er en god træstamme ifølge Annemette Voss?
Det er afgørende, at kagemassen ikke smager af gammelt bagværk. Det skal være en homogen, sammenhængende romkuglemasse med en let, sød og parfumeret smag, og endelig ikke smage som en kage lavet af rester. En god kakao/chokoladesmag er også at foretrække. Marcipanen må ikke være for sød, men med god mandelsmag og ikke for meget flormelis. Træstammen sluttes med chokolade i enderne, og der ser jeg på, om man har sat chokoladen ordentlig uden ”fødder”. Dvs. små fejl med chokoladen, som især opstår, hvis man har travlt.


5 forskellige træstammer under lup.

1. Bodenhoff 28 kr.
God størrelse. Marcipanen er ensartet og ser lækker ud, og chokoladen har ikke lavet store ’fødder’.
Den er dog ikke lukket helt tæt nedenunder. Ved første blik er kagemassen forholdsvis ensartet og dufter godt. Smager dejligt. God, bitter chokolade i enderne. Marcipanen er ikke for sød.

2. Lagkagehuset 25 kr.
Den har trukket lidt fødder i chokoladen, men pyt, og den er blød og uden knæk. En pæn, ensartet marcipan. Kagemassen har en mere naturlig kagesmag. Minder om en kanelsneglsmag. Dejlig, ikke så sød marcipan, men lidt for tyk i konsistensen, og selve kagen er lidt til den store side. Men bagværkssmagen er rigtig lækker.

3. Michel H konditori 19 kr.
Fint med blomsterdekorationen. Størrelsen er fin. Tynd og let mælket overtrækschokolade. Kagemassen er mørkere end de andre og med en helt anden duft. Marcipanen er sød. Jeg kan egentlig godt lide smagen. Ikke parfumeret som de andre og med mere kakaosmag. Intens og kræver mere af smagsløgene.

4. Ehlers Bageri 17 kr.
Skråt skåret træstamme med et tyndere lag marcipan, og det kan jeg lide. Selve kagemassen og smagen er dog til den grovere side, og det bryder jeg mig ikke om.

5. Reinh. Van Hauen 23 kr.
Størrelsen er fin. Den har lidt ‘fødder’, men chokoladen er blank og fin med god smag i både chokolade og marcipan. Lidt mere bitter smag i kagemassen, som er godt, men selve konsistensen er til den grove side

Favoritten er nr. 2 fra Lagkagehuset!

Mit valg er baseret på den bløde og cremede kagemasse, der næsten smelter på tungen. Dejlig, lækker smag af bagværk. Jeg kunne måske godt bruge en lille smule mere kakaosmag i kagemassen. Marcipanen smager dejligt og mængden af overtrækschokolade er passende.

Hvordan tester vi?

Vores kageekspert præsenteres for et vist antal kager i en blindsmagning. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.

 

Besøg NORDs gastrobutikker her:


error: Indhold er beskyttet.