Vælg en side

Træstammer deler måske oftere vandene end andre bagerkager, så hvor får man lige den bedste? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt sin favorit i en blindsmagning bestående af 5 søde stammer!

Hvad er en god træstamme ifølge Annemette Voss?
Det er afgørende, at kagemassen ikke smager af gammelt bagværk. Det skal være en homogen, sammenhængende romkuglemasse med en let, sød og parfumeret smag, og endelig ikke smage som en kage lavet af rester. En god kakao/chokoladesmag er også at foretrække. Marcipanen må ikke være for sød, men med god mandelsmag og ikke for meget flormelis. Træstammen sluttes med chokolade i enderne, og der ser jeg på, om man har sat chokoladen ordentlig uden ”fødder”. Dvs. små fejl med chokoladen, som især opstår, hvis man har travlt.


5 forskellige træstammer under lup.

1. Bodenhoff 28 kr.
God størrelse. Marcipanen er ensartet og ser lækker ud, og chokoladen har ikke lavet store ’fødder’.
Den er dog ikke lukket helt tæt nedenunder. Ved første blik er kagemassen forholdsvis ensartet og dufter godt. Smager dejligt. God, bitter chokolade i enderne. Marcipanen er ikke for sød.

2. Lagkagehuset 25 kr.
Den har trukket lidt fødder i chokoladen, men pyt, og den er blød og uden knæk. En pæn, ensartet marcipan. Kagemassen har en mere naturlig kagesmag. Minder om en kanelsneglsmag. Dejlig, ikke så sød marcipan, men lidt for tyk i konsistensen, og selve kagen er lidt til den store side. Men bagværkssmagen er rigtig lækker.

3. Michel H konditori 19 kr.
Fint med blomsterdekorationen. Størrelsen er fin. Tynd og let mælket overtrækschokolade. Kagemassen er mørkere end de andre og med en helt anden duft. Marcipanen er sød. Jeg kan egentlig godt lide smagen. Ikke parfumeret som de andre og med mere kakaosmag. Intens og kræver mere af smagsløgene.

4. Ehlers Bageri 17 kr.
Skråt skåret træstamme med et tyndere lag marcipan, og det kan jeg lide. Selve kagemassen og smagen er dog til den grovere side, og det bryder jeg mig ikke om.

5. Reinh. Van Hauen 23 kr.
Størrelsen er fin. Den har lidt ‘fødder’, men chokoladen er blank og fin med god smag i både chokolade og marcipan. Lidt mere bitter smag i kagemassen, som er godt, men selve konsistensen er til den grove side

Favoritten er nr. 2 fra Lagkagehuset!

Mit valg er baseret på den bløde og cremede kagemasse, der næsten smelter på tungen. Dejlig, lækker smag af bagværk. Jeg kunne måske godt bruge en lille smule mere kakaosmag i kagemassen. Marcipanen smager dejligt og mængden af overtrækschokolade er passende.

Hvordan tester vi?

Vores kageekspert præsenteres for et vist antal kager i en blindsmagning. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.

 

Besøg NORDs gastrobutikker her:

NORD tester thebirkes

NORD tester thebirkes

Tebirkes er en af danskernes, såvel som Annemette Voss’, yndlingsbagværk. Vi fik kageekspertens vurdering af fem skønne tebirkes lavet med masser af lokal kærlighed og bagerflid. Annemette Voss om tebirkes: Der er meget, som kan gå galt, når man laver tebirkes, fordi man har med en dej at gøre, som er teknisk svær. Altså en wienerbrødsdej som skal have de her famøse 27 lag. Den skal kunne flage og falde fra hinanden, og remoncen skal helst forblive indeni kagen, og der skal være nok af den, så man får denne lækre, karamelliserede følelse i munden. Bagningen skal selvfølgelig være god, og endelig er der spørgsmålet om, man bruger smør eller margarine.

læs mere
Nord tester flødeboller

Nord tester flødeboller

Vi elsker flødeboller, og vi bad kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund om at finde de 3 bedste blandt 7 skønne flødeboller. En flødebolle er en lille, lækker, delikat sag, som skal kunne nappes i 5-6 mundfulde. Balancen mellem nok skum, bund og chokolade skal bidrage til oplevelsen. For meget chokolade kvæler smagen af skum og bund. Ligeledes vigtigt med et sprødt knæk i chokoladen sammen med skummets fluffy, søde og en anelse seje konsistens, og uanset hvad bunden er lavet af, så skal den også bidrage med smag og tekstur. Den perfekte flødebolle ifølge Annemette Voss

læs mere
NORD tester snurrer

NORD tester snurrer

Vi tog hjem til kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund for at teste lækre snurrer – med og uden kardemomme og kanel. En ikke helt nem opgave. Dels var snurrerne svære at opdrive, og dem vi fandt, smagte så godt, at det blev svært at vælge favoritten blandt lokale skønne og saftige snurrer inspireret af den svenske ’kanelbulla’.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.