NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Hvem kan ikke lide en lækker kanelsnegl? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt den bedste i en blindsmagning mellem 5 skønne kanelsnegle.

 

Den perfekte kanelsnegl ifølge Annemette Voss

Den kan laves af enten bløddej, som minder om en tebolle, hvor smørret er æltet ind i dejen, så den får denne bløde, bolleagtige konsistens, eller wienerdejen, som er det samme som en croissantdej. Jeg nyder begge dele, men bager selv oftest bløddejen, og det er også en af mine allermest brugte opskrifter. Jeg synes en kanelsnegl skal være bagt godt med en mørk dejlig overflade og bund. Den skal være sprød nogle steder, den skal smage af kanel, og glasur hører sig til! Størrelsesmæssigt skal den kunne ligge på en hånd.


Annemette dufter og smager grundigt på hver kanelsnegl. Dejen og afbagningen er vigtig, forklarer NORDs kageekspert.

1. Bagt

Fin afbagning, sprød og lækker, flot farve, flot glasur. Det er en wienerdej med masser af lag. Umiddelbar dejlig kanelsnegl, men den er for tør. Måske er den blevet bagt for længe eller mangler smør. For meget glasur i forhold til dejen.
Østerbrogade 82, Østerbro

2. Reinh Van Hauen

Bagt med bløddej og godt med gods i. God smag af kanel men en atypisk kanelsnegle bestående af en meget smørmættet dej med smag af kardemomme og fyldt med noget, der minder om romkugle med kanel!
Nordre Frihavnsgade 5, Østerbro

3. Bodenhoffs Bageri

Klassisk wienerbrødssnegl. Fin afbagning. Okay med glasur. Den smager ikke af så meget. Ikke så meget power i den, men ikke tør.
Strandvejen 62A, Hellerup

4. Lagkagehuset

Godt med glasur, remonce, og der er også creme i. Fin farve og god afbagning. Rigtig dejlig kanelsnegl med god smag, men der er et eller andet med cremen, som bliver lidt ægget. Den har en anderledes eftersmag.
Strandvejen 100, Hellerup

5. Emmerys

Høj, flot kanelsnegl, men uden glasur. Men har så drysset ristede hasselnødder på. Det er meget lækkert og passer godt til den chokolade, der også er på, selvom det ikke hører til en klassisk kanelsnegl. God afbagning med masser af remonce. Lidt tæt wienerdej bagt godt med smør og lagene forsvinder lidt. God kanel.
Gentoftegade 47, Gentofte

Hvordan tester vi?

Vores kageekspert bliver præsenteret for et vist antal kager uden at vide hvem, der har bagt dem. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.

Vinderen er Nr. 5 Emmerys!

Den vinder på dej og smag. En god, rund og lækker smag, god saltet dej, og selv om den ikke ligner en klassisk kanelsnegl, så er den rigtig god.

Besøg NORDs gastro butikker her:

NORD tester thebirkes

NORD tester thebirkes

Tebirkes er en af danskernes, såvel som Annemette Voss’, yndlingsbagværk. Vi fik kageekspertens vurdering af fem skønne tebirkes lavet med masser af lokal kærlighed og bagerflid. Annemette Voss om tebirkes: Der er meget, som kan gå galt, når man laver tebirkes, fordi man har med en dej at gøre, som er teknisk svær. Altså en wienerbrødsdej som skal have de her famøse 27 lag. Den skal kunne flage og falde fra hinanden, og remoncen skal helst forblive indeni kagen, og der skal være nok af den, så man får denne lækre, karamelliserede følelse i munden. Bagningen skal selvfølgelig være god, og endelig er der spørgsmålet om, man bruger smør eller margarine.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X