Vælg en side

Hindbærsnitten er en rigtig klassiker, men hvor får man den bedste? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt sin favorit i en blindsmagning bestående af 5 søde snitter!

Den perfekte hindbærsnitte ifølge Annemette Voss

En hindbærsnitte skal bages med en lækker sprød mørdej. Den må ikke være ubagt og rå, men den må heller ikke være mørk, så den bliver til en sprød kiks. Den skal være midtimellem med lidt afbagning og farve og sprødhed på overfladen og lidt ’dej-feeling’ i midten. Jeg foretrækker hindbærsnitter med glasur, og gerne med gammeldags kagekrymmel. Frysetørret hindbær kan også bruges. Der skal være nok hindbærmarmelade med tydelig smag af hindbær, så hindbærsnitten ikke bare smager af dej.


Annemette Voss ved ikke hvor hindbærsnitterne er fra.

Bakery by Hermann 17 kr.
Virkelig flot bagt. Godt med marmelade og glasur i et passende lag. Jeg synes den ser rigtig dejlig ud, og er skåret i en gammel–dags snitte. Smagen er til den sprøde side. Bundene er bagt hver for sig, og jeg kan bedst lide man bager dem sammen. Marmeladen er derfor lidt mere geleagtig. Hindbærmarmeladen mangler smag.

Taffelbay 22 kr.
Flot klassisk form og størrelse. Flot og fin afbagning i bunden. Lidt tykkere lag glasur end nummer 1. Rigtig godt bagt. Lidt sprød men har den der ’lige-bagt-følelse’. Mangler lidt mere marmelade.

The Bread Station 25 kr.
Den kunne godt være fra et økologisk bageri med fx stenformalet mel. God afbagning og ser ud, som kagen er bagt samlet. Minus glasur, og det gør mig lidt ked af det. Meget smagfuld dej med smørfed smag. Marmeladen er rigtig lækker og dufter og smager af hindbær. Superduper hindbærsnitte der mangler glasuren.

Emmerys 26 kr.
Så glad for at se noget glasur, og sødt at det er lyserødt. Dejen ser lidt rå ud. Marmeladen ser ud til at være bagt med. Meget glasur på en forholdsvis tynd hindbærsnitte, som synes ubagt, og det kan blive tungt.

Lagkagehuset 22,95 kr.
Dobbeltdækkeren! Her har man prøvet at skabe sit eget udtryk. Men mere er ikke altid bedre. Der mangler noget marmelade. Jeg kan simpelthen ikke smage hindbærmarmeladen. Det er en hel masse bagt mørdej. Glasuren er fin.

Vinderen er

Nr. 3 The Bread Station!

Det er et svært valg. Valget står mellem 2 og 3. Afbagningen er rigtig fin med den klassiske hindbærsnitte nummer 2, men det er svært, når man smager den op mod 3’eren, hvor man tydeligt kan smage de gode råvarer.
Nr. 3 vinder på smagen, selvom den ikke har glasur på.


Hvordan tester vi?

Vores kageekspert bliver præsenteret for et vist antal kager uden at vide hvem, der har bagt dem. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.

Annemette Voss
Uddannet i arkitektur og design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Autodidakt bageekspert og vinder af Den store bagedyst og Den store julebagedyst 2013. Har skrevet 16 kogebøger. Senest en bog om chokolade. Find Annemettes mange gode opskrifter på annemettevoss.dk

Besøg NORDs gastro butikker her:

NORD tester thebirkes

NORD tester thebirkes

Tebirkes er en af danskernes, såvel som Annemette Voss’, yndlingsbagværk. Vi fik kageekspertens vurdering af fem skønne tebirkes lavet med masser af lokal kærlighed og bagerflid. Annemette Voss om tebirkes: Der er meget, som kan gå galt, når man laver tebirkes, fordi man har med en dej at gøre, som er teknisk svær. Altså en wienerbrødsdej som skal have de her famøse 27 lag. Den skal kunne flage og falde fra hinanden, og remoncen skal helst forblive indeni kagen, og der skal være nok af den, så man får denne lækre, karamelliserede følelse i munden. Bagningen skal selvfølgelig være god, og endelig er der spørgsmålet om, man bruger smør eller margarine.

læs mere
Nord tester flødeboller

Nord tester flødeboller

Vi elsker flødeboller, og vi bad kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund om at finde de 3 bedste blandt 7 skønne flødeboller. En flødebolle er en lille, lækker, delikat sag, som skal kunne nappes i 5-6 mundfulde. Balancen mellem nok skum, bund og chokolade skal bidrage til oplevelsen. For meget chokolade kvæler smagen af skum og bund. Ligeledes vigtigt med et sprødt knæk i chokoladen sammen med skummets fluffy, søde og en anelse seje konsistens, og uanset hvad bunden er lavet af, så skal den også bidrage med smag og tekstur. Den perfekte flødebolle ifølge Annemette Voss

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X