NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

I det naturskønne velhaverkvarter Clifton uden for Cape Town i Sydafrika ligger denne spektakulære villa, som nærmest går i et med klippeskråningen og har Atlanterhavet for sine fødder.

Cape Town-arkitekten, Stefani Antoni, har bygget mange huse langs Atlanterhavskysten i Sydafrika og har skabt sig et navn som mester i design af de eftertragtede huse, som smyger sig op ad bjergsiden. Selv synes han, det er et af verdens smukkeste steder, og nu har han tegnet denne pragtvilla bygget i rå og robuste materialer og teksturer, som er rammerne om hans egen familie og deres liv i Clifton.


Med udsigt til Atlanterhavet er hver morgen god.

Interagerer med bjerget

Familiens nye bolig har fire etager og nærmest klæber sig til den stejle bjergside. Det var nemlig et af arkitektens krav til sin nye privatbolig: Den skulle interagere med de bjergrige omgivelser på en diskret og respektfuld måde.


Arkitekten Stefani Antoni og hans familie nyder livet fra første række.

En skulpturel oase

Villaen fik derfor en perforeret aluminiumskomposit facade, som er blevet ’foldet’, så vinduerne nærmest kigger ud gennem vandrette bånd. En glaskasse, som er placeret på en af etagerne og gennembryder murene i et skråt design, tilføjer dynamik til bygningens udseende. Facadens laserskårne mønster, som i øvrigt er en abstrakt fortolkning af områdets karakteristiske vegetation, bidrager til, at bygningen fremstår som en særegen og skulpturel oase omgivet af sin helt egen magiske vibe. Endelig har huset set udefra nærmest et “øjenbryn”, som er taget over pool loungeområdet på øverste niveau, som antyder livet på taget.


Etagerne er smukt og moderne forbundet med hinanden.

Vendt på hovedet

Eftersom han selv skulle bo i huset, har han eksperimenteret med designet og har valgt mere eller mindre at vende huset på hovedet, så selve boligområdet er på øverste etage og soveværelserne nedenunder. Det gav nemlig mulighed for at skabe en have på øverste niveau bag stuen med en græsplæne, som forbinder huset med bjerget.– For mig var det meget vigtigt at have en have med en græsplæne og nogle træer, fordi jeg har en 10-årig søn, og vi spiller altid fodbold eller cricket eller rugby,” siger Stefan Antoni.


Køkkenalrummet er næsten som en katedral.

Fire dele – flere plan

Huset er inddelt i fire dele. I gadeplan er garage og indgang og nogle gæsteværelser. På næste etage et stort spillerum, og lige ovenover er etagen med soveværelserne. De to etager er forbundet lodret, så man kan være i kontakt med hinanden. Hvis børnene er i spillerummet, kan man se ned til dem over balustraden.

Ude og inde

Boligområdet på øverste etage, som er i dobbelt højde, kan åbnes næsten helt op. Glasvæggene er skydedøre, der forsvinder ind i hulmure. Når de er åbne, forvandles opholdsrummene til en pavillon, hvor man er bevidst om bjergets tilstedeværelse hele vejen ind gennem huset og ud til terrassen og infinitypoolen med udsigten over havet. Huset rummer også arkitektens samling af modernistisk og afrikansk kunst, og det har derfor været vigtigt at designe et hjem, der kunne blive ved med at udvikle sig.


Familien har en stor samling af afrikansk kunst.

Besøg NORDs Bolig butikker her


error: Indhold er beskyttet.
X