Vælg en side

Mark Zuckerberg er stifter af Facebook. Han er ubetinget en af verdens mest betydningsfulde ledere og iværksættere. Derfor er det også værd at lytte til, når Mark pludselig begynder at bruge et nyt ord rigtig meget. Mark siger meta! Men hvad betyder det egentlig, når lederen af Facebook bruger det ord.

I ordbogen står der om ’meta’, at ordet stammer fra græsk og betyder ’bag ved’.

Selskabet bag Facebook kommer således til at hedde Meta i fremtiden. Det giver god mening, fordi Facebook i dag er en mængde forskellige virksomheder. Udover Facebook selv, så er det Instagram og WhatsApp, Oculus og mange flere. Selskabet bag Google gjorde i øvrigt det samme, da de ændrede navn fra Google til Alphabet.

Den anden årsag til at snakke om meta er meget mere spændende. Det handler om Mark Zuckerbergs ambition om at skabe det såkaldte Metaverse, som han kalder det. Metaverser er en sammenfatning af de engelske ord ’meta’ og ’universe’. Det lyder måske vildt, men vi er faktisk allerede så småt ved at tage hul på at leve i et Metaverse – uden vi måske har bemærket det. Under corona-nedlukningen har næsten alle for eksempel benyttet Zoom, Teams, Messenger og alle mulige andre internetbaserede platforme, hvor vi arbejder sammen i et virtuelt univers.

Mark Zuckerberg tager det skridtet videre, og laver et univers ’bag ved’ alle de forskellige online universer, et Metaverse. Tanken er, at Metaverse bliver en virtuel verden, som smelter sammen med den fysiske verden gennem for eksempel VR briller, som vi kender fra computerspil, eller augmented reality, som vi kender fra Google Glass.

Metaverse bliver en digital parallelvirkelighed, hvor vi kan mødes, arbejde eller spille sammen online. Gennem VR-briller vil det føles som et rigtigt møde mellem mennesker. Meta satser benhårdt på at være frontrunner i udviklingen og er ved at hyre 10.000 programmører, ingeniører, salgsfolk mv.

Mark Zuckerberg ser det dog ikke som enegang at føre Metaverse ud i livet. Ambitionen er, at også Google, Microsoft, Dropbox og andre teknologi–virksomheder skal bidrage, så Metaverse bliver en slags internet oven på internettet.

Mark siger meta i dag, og mon ikke at vi andre også kommer til at sige meta i fremtiden?

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.