Vælg en side

Sengen er en stor smuk isblok – heldigvis dækket med tykke dyreskind. Ovenpå ligger en polarsovepose, man kan putte sig godt ned i.

Selvom det umiddelbart lyder som et lidt specielt ønske, er det en vild oplevelse at overnatte på et af de ishoteller, som ligger rundt omkring i Verden – f.eks. 200 km nord for Polarcirklen. Her blev det første ishotel skabt lidt ved et tilfælde for 33 år siden, da der i den lille by Jukkasjärvi i Lapland i Nordsverige skulle være et kunstkursus i at lave is- og sneskulpturer, men pludselig manglede der overnatningsmuligheder, og nogle kreative sjæle fandt på at lave et hotel ud-smykket med isskulpturer.

Siden har konceptet i den grad udviklet sig, så hotellerne har barer, restaurant og måske kirke til et isbryllup. Ishotellerne er forskellige, men én ting har de i hvert fald til fælles: Hvert år smelter de og bliver igen til en del af Moder Natur.

Icehotel JukkasjÄrvi i det nordlige Sverige

Her, hvor Nordlyset danser på himlen, bliver det berømte ishotel hvert år på to måneder bygget op af frossent vand fra floden Torne og udsmykket af kunstnere, som skaber unikke og nye værelser. F.eks. en elefant i rummet eller gopler af is. Hotellets berømte isbar har nu også filialer i London og Stockholm.

Nyd den ikoniske ismenu, serveret på is fra Tornefloden.

En “artsuite” udsmykket som sauna.

Vinteraktiviteter som hundeslæde, scootereventyr og nordlyssafari kan dyrkes her.

Hvert år genopstår kunsthallen i ny form, udformet af kunstnere fra hele verden.
icehotel.com

Læs om flere af verdens unikke ishoteller på min blog

 

Besøg NORDs kultur butikker her:

Hvem vil ikke overnatte 15  meter over jorden?

Hvem vil ikke overnatte 15 meter over jorden?

NORDs redaktør oplevede et helt andet bud på et luksus-retreat på THEKRANE i Nordhavn. En gammel kulkran forvandlet til et eksklusivt etværelseshotel og mødelokale for virksomheder. Jeg elsker de små ture væk fra de vante rammer. Med mig selv, en god veninde eller min datter. Men retreat i en gammel kran? Jeg havde hørt om THEKRANE før. En tidligere kulkran, som står 15 meter over jorden midt i Nordhavns gamle industrihavn.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.