En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold.
Kokketid: 12 minutter
Komfurtid: 8 minutter
Bagetid: 25 minutter
Tips: Du kan også servere vaniljeis eller pæresorbet til kagen.
Ingredienser
- 100 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 2 æg
- Saft og skal af 1/2 økologisk citron
- 130 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 50 g kokosmel
- 3/4 dl økologisk sødmælk
- Vaniljesyltede pærer
- 2-3 modne pærer
- 120 g sukker
- 3 dl vand
- 1 vaniljestang
Tilbehør
1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Camilla Lawes – Chokolade fondant med syltede blommer
Denne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blomer.
Camilla Lawes laver snegle med kokos og mælkechokolade
Madstylist og kogebogsforfatter, kendt fra bl.a. Masterchef, giver dig her sin opskrift på snegle med kokos og mælkechokolade.
Camilla Lawes’ Honninghjerter
Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist