Vælg en side

Vores fødder udgør en stor del af vores balance og sikrer dermed kroppens stabilitet, når vi går.

Netop paratheden er vigtig, da fødderne jo er et meget vigtigt sanse-organ for kroppen. Balancen dikteres fra dine fødder. Ved at bevæge dig på ujævnt underlag, træner og vedligeholder du ganske enkelt fodens evne til at korrigere. Herved sikrer du en sund og stærk krop.

Fodens led, muskler, og bindevæv forplanter sig i lange kæder op igennem kroppen. Disse stimuleres for hvert eneste gode skridt, du tager, samt når du bevæger dig over ujævnt underlag. Led og bindevæv er meget afhængigt af at blive bevæget igennem – gerne ofte og i alle mulige retninger, således elasticiteten og paratheden holdes ved lige.

Så hvad venter du på? Tag en daglig gåtur i naturen og træn dine fødder.

Træningsideer

• Når du bevæger dig rundt, skal du altid søge de steder, hvor du kan gå på ujævn grund fremfor jævn.
• Brug fodtøj, hvor du kan sanse (mærke) underlaget, således foden hele tiden kan justere sig ift. hvad den møder.
• Gå en tur i naturen i hele sommerperioden med bare tæer – på græsplænen, på store og små sten, på jorden og hvor du ellers kan finde hen. Tag skoene af indendørs!

Gorm vejrtrækning

Besøg NORD's Sundhedsbutikker her:

Hjælp dit barn til en god nattesøvn

Hjælp dit barn til en god nattesøvn

De fleste forældre oplever på et eller andet tidspunkt udfordringer med deres lille barns søvn. Søvnen er utrolig vigtig for  barnet, da det er under søvnen, at kroppen og hjernen restituerer sig. Det er også under søvnen, at erindringer og nye færdigheder bliver lagret i hukommelsen.

læs mere
error: Content is protected !!
X