NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Vi leder med lys og lygte efter eksotiske feriedestinationer i udlandet, men du må ikke glemme det lille ordsprog der lyder – ude godt, hjemme bedst. Måske er der noget om snakken.

 

Vi kan skrive side op og side ned om de mange skønne destinationer, der findes verden over. Og det gør der virkelig. Men vi skal heller ikke glemme, at vi selv sidder på en skat af gode og smukke ferieoplevelser. Danmark har en beliggenhed, der i sagens natur er til at overkomme for de fleste af Go Travel Magazines læsere. Den danske sommer er svær at slå, og den ligger lige om lidt, lige til højrebenet. I vores kære lille hjemland finder du stort set alt, hvad hjertet begærer – inden for rimelighedens grænse naturligvis. De mange små hyggelige øer, lange smukke kyststrækninger, badehotelsluksus, ufor-glemmelig camping med familien og de mange historiske og kulturelle seværdigheder ej at forglemme. Et lille bitte udpluk af perlerækken af gode Danmarks-oplevelser kan eksempelvis være en tur til den danske spydspids – smukke Skagen, klippeøen Bornholm eller Danmarks navle, Samsø. Tre gode ferieemner, I kan have med i jeres betragtninger, når I sidder rundt om bordet og putter ideer i den store sommerferie-støbeske.

 

Skagen

Toppen af Danmark – Skagen er altid et godt sted at tage til. Denne maritime og historiske by byder på et væld af oplevelser for alle – i alle aldre. Det uomtvistelige flagskib for byen vil altid være hele den historiske kulturarv omkring Skagensmalerne med navne som Anna og Michael Ancher, Holger Drachmann og P.S. Krøyer, som du blandt andet kan se og opleve på det verdensberømte Skagens Museum eller i Drachmanns Hus. Byen har en lang række restauranter og cafeer i forskellige pris-klasser. Gå for eksempel ikke glip af det store årlige fiske tag-selv-bord i Auktionshallen i juli. Her kan du spise af alle havets lækkerier for en overkommelig pris. Eller det store årlige MC-træf.

I Skagen kan du finde den gode nordjyske sindighed og ro, men du kan så sandelig også møde jetset-miljøet. Skagen har lang tradition for at tiltrække landets kendte – specielt i uge 29 bliver byen på det nærmeste vendt på hovedet, når folk fra især nord for København – 2900 Hellerup – invaderer området. Der er noget for enhver smag. Camping lige ned til den smukke strand, strande af høj kvalitet og lokalt fisker- havnemiljø. Til de musik-glade er der altid den årlige Skagens Festival. Når du er på de kanter, skal du også et smut ud til Grenen, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes i det myldrende bølgehav. Natur og kultur samles i et stort skønt og maritimt stjerneskud i Skagen.

 

Bornholm

Bornholm Bornholm Bornholm – Du, min dejlige ferieø. Kan du se og høre det for dig? Denne herlige Far til Fire film fra 1959. Og der er noget om snakken. Den dejlige klippeø skuffer sjældent. Her finder du en natur – og lokal dialekt, som ingen andre steder i landet. På cykelferie med børnene er en klassiker. Med en omkreds på godt 141,4 km er solskinsøen oplagt til ferie på hjul. Den holder hele vejen. Et stort udvalg af seværdigheder og naturoplevelser vil I med sikkerhed støde på. Hammerhus borgruin er et must. Se denne store flotte ruin, der ligger lige ned til det store flotte hav. Ruinen har over 400.000 besøgende om året. På din opdagelsestur rundt på solskinsøen kan du eksempelvis se de berømte rundkirker, den enorme 35 tons tunge rokkesten i Paradisbakkerne og i det hele taget se og nyde den naturrigdom, der hersker på Danmarks østligste kanter. Ertholmene er øgruppen bestående af de to beboede øer Christiansø og Frederiksø samt lidt ubeboede småøer. Tag færgen fra Bornholm og besøg disse unikke og smukke øer, når nu du er på de kanter. På Bornholm lever et kunst og kunsthåndværker-miljø i bedste velgående. Du finder masser af butikker, boder og forretninger med sjove, spændende og kunstneriske genstande. For børnene er øen et paradis af oplevelser, som ridderturneringer, kridhvide strande, vandland og meget meget mere – og naturligvis alle de steder hvor I kan få stillet lækker- og sødesulten.  De mange kulinariske oplevelser du finder på Bornholm, er hele besøget værd. Sol over Gudhjem er en klassiker bestående af et stykke smørrebrød med friskrøget sild og en æggeblomme – nyd den ved røgeriet. Eller tag på gourmetrestaurant. Du kan også smage lokalbrygget øl og chokolade. Bornholm er og bliver sommerens ø. Du finder nogle af dine aller bedste familieferieoplevelser her.

 

Samsø

Samsø Kattegats perle – ligger i bogstavelig forstand i midten af Danmark. Der er i grove træk lige langt til øen fra henholdsvis Sjælland, Jylland og Fyn. Der er færgeforbindelse fra både Kalundborg og Hov. Samsø byder først og fremmet på skønne kyststrækninger og strande. Det godt syv kilometer lange rev, Besser Rev, strækker sig ud fra Samsø, så du kan gå ud til spidsen. Revet er åbent for publikum undtagen i fuglenes yngleperiode. Vær særdeles opmærksom på flod og ebbe. Øen er som Bornholm oplagt til cykelferie, og der er masser af gode campingmuligheder. Samsø Festival i uge 29 er noget så hyggelig. Med sin beliggenhed klods op af en campingplads gør det den til en nem og familievenlig begivenhed, som traditionen tro byder på kendte navne og masser af oplevelser for hele familien – også for dem, der ikke er festivalgæster. Husk også at Sankt Hans aften på Samsø er noget ganske unikt. Stranden ved Ballen er fyldt med folk, og stemningen er helt speciel. Ballen by er også ganske særlig hyggelig og maritim. Havnen er lille, men helt i særklasse en dejlig lun sommeraften med kølig hvidvin i glassene.

Øen består af Nordsamsø, hvis største by er Nordby, og Sydsamsø med Tranebjerg, Kolby Kås og Bakken. Mange af Nordbys unikke bindingsværkshuse er velbevarede, og i centrum findes et berømt og gammelt gadekær. Du finder også verdens største permanente labyrint i Nordby – Samsø Labyrinten- som er anlagt i en gammel juletræsplantage. Samsø er en naturperle af format, hvor du får en hyggelig og rolig ferie med børnene i selskab med små historiske byer og havne.

Besøg NORD’s Hoteller her:

Hvem vil ikke overnatte 15  meter over jorden?

Hvem vil ikke overnatte 15 meter over jorden?

NORDs redaktør oplevede et helt andet bud på et luksus-retreat på THEKRANE i Nordhavn. En gammel kulkran forvandlet til et eksklusivt etværelseshotel og mødelokale for virksomheder. Jeg elsker de små ture væk fra de vante rammer. Med mig selv, en god veninde eller min datter. Men retreat i en gammel kran? Jeg havde hørt om THEKRANE før. En tidligere kulkran, som står 15 meter over jorden midt i Nordhavns gamle industrihavn.

læs mere
Skagen – byen hvor de to have og alverden mødes!

Skagen – byen hvor de to have og alverden mødes!

Skagen finder man på toppen af det europæiske kontinent omkranset af de to have, det milde Kattegat og det brusende Skagerrak. Byen er omkranset af 60 km dejlig badestrand, og naturen i området er helt spektakulær. Netop naturen – og det helt specielle lys – var det, der i slutningen af 1800-tallet fik kunstnere som Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer og Drachmann til at kaste deres kærlighed på Skagen. De var alle med til at åbne verdens øjne for byens skønhed.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X