Vælg en side

Den første weekend i juli bliver med garanti noget helt særligt. Hvis du ikke står linet op et sted med baguette og rødvin under armen, når verdens sejeste cykelløbere suser forbi byerne København, Roskilde, Nyborg, Sønderborg og Vejle (og en masse naturskønne områder undervejs), så er der helt sikkert også plads i sofaen. Under alle omstændigheder: Tour de France kommer til Danmark.

13 km enkeltstart i København

”Tour de France Grand Départ Copenhague Danemark” er det officielle navn på Tour de France‘s åbningsetape på dansk jord. For første gang nogensinde i den 109. udgave af verdens største cykelløb. Der er tale om hele tre danske etaper. Åbningsetapen, Grand Départ, bliver en ca. 13 km lang enkeltstart rundt i det centrale København. Hermed bliver, København også den nordligste by, hvor Grand Depart har fundet sted.


Der er én weekend du skal afsætte i år. Tour de France 1-3 juli. I Danmark. Foto: Wonderful Copenhagen

Fra Sjælland til Jylland

De to efterfølgende dage afholdes yderligere to etaper i Danmark. 2. juli går ruten fra Roskilde til Nyborg via Storebæltsbroen, som kommer til at byde på sidevind og masser af spænding i feltet. 3. juli skal rytterne køre fra Vejle til Sønderborg, hvorefter Touren fortsætter i Frankrig. Fx vil cykelrytterne køre i ’Bjergene’ i Odsherred. Et oplagt sted at slå sig ned med sin udkårne, hvis man både vil have en naturoplevelse og en sportsbegivenhed på samme tid. Forbliver man i København, er der dømt fest for alle pengene. København vil blive klædt i gul, og i Fælledparken kan man blive viet til en open-air wedding ceremony om lørdagen …!


Foto: Evan Hemmingsen

Hvem vinder den gule trøje?

Tadej Pogacar og Primoz Roglic fra Slovenien og danske Jonas Vingegaard er blandt årets favoritter.

Hvordan er det gået til?

Et partnerskab bestående af Erhvervsministeriet, Københavns Kommune Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg kommune, har skrevet kontrakt med selskabet bag Tour de France om en dansk Tour-start. Alle instanser har arbejdet hårdt på at få Touren til Danmark, lige siden Danmark, tilbage i juni 2016 afleverede et officielt bud på en dansk Tour-start til organisationen bag Tour de France ASO, under sloganet “The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world”.

Få mere at vide om Tour de France Grand Départ Copenhague Danemark på letourcph.dk


At Tour de France endelig kommer til Danmark, skyldes en lang og ihærdig indsats. Foto: Charly Lopez

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.