Vælg en side

Historien om THE SILO er også historien om, hvordan Nordhavn har transformeret sig fra forladt industriområde til en levende bydel med butikker, badende børn og eksklusive boliger.

 

Historien om THE SILO er også historien om, hvordan Nordhavn har transformeret sig fra forladt industriområde til en levende bydel med butikker, badende børn, og eksklusive boliger.

I mange år var Nordhavn et glemt og forsømt område af København. Midt i de forladte industribygninger og havnearealer stod en gigantisk kornsilo med en kæmpemæssig graffiti på toppen: ‘HVA’ DRIKKER MØLR.

Alle københavnere kendte bygningen og graffitien, og den forladte kornsilo var i københavnernes bevidsthed blevet en slags vartegn for hele industriområdet omkring Nordhavn.


Nordhavn er i rivende udvikling. Århusgade kvarteret rummer 7000 arbejdspladser og boliger til 2000 personer.

 

Bygningen er også i dag et vartegn for Nordhavn, men på en helt anden måde. Den forladte kornsilo har været igennem en vild transformation. Ud af den rå beton er sprunget en prisbelønnet arkitektonisk perle med eksklusive lejligheder samt en restaurant og udkigsplatform på toppen.

Cobe arkitekter og NRE Denmark har sammen med developer-virksomheden, Unionkul A/S, formået at skabe en unik bygning. Restaurant THE SILO øverst på 17. og 18. etage er åben for offentligheden, og publikum kan kigge forbi tagterrasserne og få en drink i baren eller servering med førsteklasses udsigt.

Den oprindelige ”HVA DRIKKER MØLR”-silo findes stadig inde under de vinklede stålplader, der i dag udgør facade og terrasser, og efter sigende titter graffitien stadig frem et sted derinde under.
Besøger man lejlighederne, vil man se at siloens mange silorør stadig udgør kernen i bygningen. Der er skåret over kilometervis beton ud af den gamle silo, og det har resulteret i en bygning med helt særlige rumlige kvaliteter. Lejlighederne har 4-8 meter til loftet og en fantastisk udsigt over hele København og Øresund.

 


Tunnelfabrikken er 261 meter lang og op til 125 meter bred, og der er 24 meter til loftet. Det bliver et gigantisk kultur- og iværksætterhus.

THE SILO er udviklet af Unionkul A/S, som i dag er en af Københavns førende og mest kreative developere. Unionkul har sat et markant præg på havneområderne i København.
•  THE KRANE er en ombygget kulkran, som er kernen i en eksklusiv hotel-, spa-, møde- og eventforretning udviklet af ejer Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra Arcgency.
•  HARBOUR HOUSE ved Svanemølleværket er tegnet af Utzon-familien og rummer i dag nogle af Københavns mere eksklusive kontorbygninger.
• PAPIRØEN er et projekt i samarbejde med en række aktører med nyskabende arkitektur, vandkulturhus, promenade, hotel, boliger, kultur-oplevelser og et spænd­ende madmarked.
• TUNNELFABRIKKEN. Hallen, som ligger yderst på Nordhavn, blev brugt til elementtøbning til Øresunds-forbindelsen. Hallen er en af landets største bygninger, og bliver i samarbejde med NREP og By & Havn omdannet til et gigantisk rum med kultur, kreativitet, kollegieboliger, iværk-sættere, spisesteder, værksteder og plads til events.

Besøg NORDs bolig butikker her:

Hot yoga studio kommer til Nordhavn

Hot yoga studio kommer til Nordhavn

Dóttir HotYoga står for den ultimative velværeoplevelse ved havnefronten. Udvider med endnu et studio i Nordhavn med mange typer af yogahold og dygtige undervisere fra hele verden.


error: Indhold er beskyttet.