DU SKAL BRUGE:
- 2 store æg
- 100 g sukker
- 1 dl sirup
- 150 g smeltet smør
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. nelliker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. ingefær
- 1 dl sirup
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- 2 dl skyr
SMØRCREME:
- 200 g usaltet blødt smør
- 50 g flormelis
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
- 300 g flormelis
- ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm
Besøg NORDs gastro butikker her:
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.