Vælg en side

Drømmer du om større bryster, men er nervøs for risici? Speciallæge, ph.d. og ansvarlig for plastikkirurgien på Søernes Privathospital, plastikkirurg Trine Foged Henriksen, svarer her på de vigtige spørgsmål om brystimplantater.

Plastikkirurg Trine Foged Henriksen

Trine Foged Henriksen er ekspert i bryster. Hun etablerede Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister, verdens første vidensbank i 1999, har skrevet ph.d. om brystimplantater og deltaget i internationalt forsknings- og kvalitetssikringssamarbejde om brystimplantater. Hun har arbejdet med plastikkirurgiske brystoperationer i 23 år og fedttransplantation i 10 år. Bl.a. på Rigshospitalet med brystrekonstruktioner i forbindelse med brystcancer.

Q: Hvad er implantater lavet af?
Saltvand eller silikonegel. Silikone foretrækkes, fordi det føles mere som naturligt brystvæv. Alle implantater har en udvendig silikoneskal, og man vælger mellem runde eller dråbeformede. Det dråbeformede har det mest naturlige udseende. Overfladen kan være glat eller ru med forskellig teksturering (mikro- eller makroteksturering).

Q: Hvor lægger man implantaterne?
Implantaterne lægges ind via et lille snit i folden under brystet, i kanten af brystvorten eller armhulen. Oftest placeres implantatet under brystmusklen. Nogle kirurger lægger implantater under kirtelvævet, men det anbefales ikke, fordi det camouflerer brystvæv ved mammografi, og med tiden resulterer i lavereplaceret bryst.

Q: Skal implantatet udskiftes?
Tidligere anbefalede man udskiftning af brystimplantater efter 10 år, fordi de gamle implantattyper gik i stykker. I dag anbefales kun udskiftning ved gener eller ønske om kosmetisk korrektion. Jeg har fx en del kvinder, som ønsker udskiftning eller fjernelse af +20 år gamle brystimplantater fordi brysternes udseende ikke længere passer til kroppen eller pga. kapselskrumpning.

Q: Hvilke risici er der forbundet med operationen?
Brystimplantater er fremmedlegemer, og som en del af kroppens naturlige fremmedlegeme-respons danner kroppen en arvævskapsel omkring implantatet. I sjældne tilfælde kan der være behov for en ny operation, hvis kapslen trækker sig sammen, eller man får smerter eller andre gener.

Q: Hvis der opstår gener?
Langt de fleste kvinder med kosmetiske brystimplantationer er glade for deres implantater i mange år og har ingen gener. Men ved smerter, knudedannelse eller væskeansamling anbefales en klinisk kontrol hos plastikkirurgen. I yderst sjældne tilfælde kan man udvikle en slags lymfekræft (BIA-ALCL) i kapslen. Det kan helbredes hos de fleste patienter ved at fjerne implantater og kapsler, og kun 11 patienter i Danmark har fået den siden 1967.

Q: Hvad med breast implant illness (BII)?
Få kvinder oplever bl.a. træthed, muskelsmerter, fordøjelsesproblemer, og nogle kvinder oplever at få det bedre, når implantatet fjernes. Der findes dog ikke videnskabelig evidens for sammenhængen, og flertallet trives med deres implantater. Men har man symptomer, og er man udredt for andre årsager til symptomerne, kan det være relevant at fjerne implantater med kapselvæv igen.

1. MemoryGel Ultrahigh profil med mikrotextureret overflade fra Mentor. Valg af implantattype afhænger af dine ønsker og kropsform
2. MemoryGel Moderat profil, glat overflade fra Mentor. Gelen er blød og formstabil (ikke-flydende)

 

Vejledning og videnskabelig dokumentation

Overvejer du brystimplantation, så er det vigtigt, at du får vejledning om dine personlige behandlingsmuligheder og videnskabeligt dokumenteret information om forventede resultater, risici og komplikationer. Du skal også informeres om, at der kan være indikation for senere udskiftning eller fjernelse af implantaterne.

Besøg NORDs skønhedsbutikker her:

Træt af uønsket hårvækst?

Træt af uønsket hårvækst?

Hos vores laserhårfjerningsklinik på Ordrupvej i Charlottenlund hjælper vi dig med at realisere drømmen om en hår-fri hverdag. Fra glatte armhuler til perfekt bikinilinje – vores sundhedsfaglige personale sikrer, at du får den bedste vejledning og behandling. Med mere end 5 års ekspertise og over 5000 succesfulde behandlinger bag os er vi din pålidelige partner for glat hud og selvtillid. Og endnu bedre, vi er op til 30% billigere end de store klinikker!
Book din konsultation i dag og træd ind i en verden af glathed og komfort!

læs mere
Velkommen til din nye lokale Matas på Strandvejen 102!

Velkommen til din nye lokale Matas på Strandvejen 102!

Vi er flyttet til helt nye og flotte lokaler på Strandvejen 102. Vi har nu fået et endnu bredere sortiment med eksklusive Sisley-produkter, så du nu kan udforske hele Sisleys univers af innovative og plantebaserede produkter til hud, hår og makeup.

Kom forbi og oplev vores specialdesignede Sisley-behandlinger udført af certificerede Sisley-eksperter.

Dorte og hele vores dedikerede team ser frem til at byde dig velkommen og hjælpe dig med dine behov og ønsker.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.