Vælg en side

Siden vi startede med at sejle med Azamara for 10 år siden, har vi hver gang været begejstrede for alle dele. Og dette krydstogt var uden undtagelse –perfekt.

Hvilken terminal?
Når man står med kufferter og prajer en taxa foran et hotel i Barcelona eller andre storbyer – spørger de ofte: ”Hvilken terminal?” da de er vant til, at man skal køres til lufthavnen. ”Nej, vi skal til havnen for at sejle til København”. Chaufføren kiggede mistænkeligt – især da han fandt ud af hvor langt væk København ligger. Da vi så tilføjede krydstogt-havnen, åndede han lettet op.


Azamara er et af de mindre skibe der kan lægge til midt i en by.

En flydende Country Club
Så kort kan man beskrive Azamara. I Barcelona lå det smukke skib Azamara Quest. Vores hjem, der de næste 17 dage skulle bringe os hele vejen til København via mange spændende byer, bl.a. Gibraltar, Sevilla og gennem Kielerkanalen.

Ufattelig lækker mad, vine og service.
Siden vi startede med at sejle med Azamara for 10 år siden, har vi hver gang været begejstrede for alle dele. Og dette krydstogt var uden undtagelse –perfekt. Den lækre mad, de gode vine og mange gode drinks er med i prisen – også drikkepenge. Udover at kunne spise i kahytten, kan du spise i hele 6 (de 2 med et lille gebyr) forskellige restauranter og caféer.


Azamara er et af de mindre skibe der kan lægge til midt i en by.

Der er mange fordele ved et krydstogt
Når man som jeg rejser meget, ja ofte lever i en kuffert, så er det skønt at kunne besøge 10-12 spændende byer på 14 dages ferie. Uden hver dag at skulle pakke ud og ned. Endelig noget man kommer sovende til: Næste dags nye oplevelser.

Hvis du har sejlet med de store skibe med 2.000 eller det største med 5.479 gæster, så vil du nyde Azamara som har 4 elegante mindre skibe med max. 700 gæster. En helt anden oplevelse end megaskibene

Ombord ventede vores favoritkaptajn, Johannes Tysse
En dygtig og behagelig nordmand som vi har kendt siden han for 12 år siden var kaptajn på SeaDream, der med sine kun 98 gæster mere føltes som en stor lystyacht end et krydstogtskib.

Da vi sejlede med Azamara var vi ca. 400 gæster, og da der er 408 besætningslemmer, kan man godt sige, der var positiv mandsopdækning. Selv da vi tidligere sejlede med ”fuldt skib”, var servicen i toppen. Intet mindre.


Med en balkon kahyt skifter udsigten hver dag.

Du bor i dejlige kahytter eller suiter
– afhængig af hvad du vil ofre. Alt er smukt og indbydende. Og servicen er i top – uanset hvordan du bor.

Den perfekte rejseform
Danskerne har fået øjnene op for, at krydstogt er en perfekt ferieform – og rimelig i pris, når du ikke behøver bruge en krone ombord. Så er det ofte en økonomisk god form for ferie. Alt for mange køber ”billige” krydstogter, men når de mange ekstra udgifter til drikkevarer og drikkepenge lægges oven i ender det ofte langt dyrere end f.eks. Azamara.

Advarsel: du bliver forført
Krydstogter er positivt vanedannende. Da vi sejlede første gang for 26 år siden, troede vi, det var vores første og sidste. Denne tur var nr. 28 – heraf 18 med Azamara. Nu er du advaret!

Prøv det – og lad dig forføre…


Den elegante trappe er legendarisk på alle Azamaras skibe

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Den ultimative forkælelse: LUKSUS TIL SØS

Den ultimative forkælelse: LUKSUS TIL SØS

Explora Journeys er et nyt og revolutionerende luksusrederi med high-end krydstogtoplevelser for feinschmeckere. Det er ikke luksus, som du kender det. Det er luksus løftet til helt nye højder. Velkommen ombord!

Pak alle dine forudindtagede holdninger om krydstogtturisme, amerikanske velbjærgede pensionister med lillafarvet hår og stressende udflugter langt væk.
– For selv om fordommene eksisterer, kan krydstogter også være langt mere kultiverede og luksuriøse. Det siger
Marie Louise Raaholdt, der er Salgsdirektør hos Krydstogt Eksperten og dansk agent for Explora Journeys.

læs mere
Luksus rejse til  5-stjernet luksus  på kunstig ø

Luksus rejse til 5-stjernet luksus på kunstig ø

Det var et logistisk kunststykke på første klasse, da NORDs redaktør Rina Mardahl fløj med Emirates til solbeskinnet luksus i Dubai, hvor endnu mere luksus ventede på overdådige Raffles The Palm Hotel. Highway to happiness” er måske nok et fortærsket slogan, men det er altså sådan, jeg har det, da jeg sammen med min udkårne efter en meget lang, men yderst behagelig flyvetur med Emirates, lander i Dubai.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.