Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Antal: 8 personer
Tid: 20 minutter
Komfurtid: 15 minutter.
Ingredienser
1 ananas
180 g sukker
100 g smør
1 rulle butterdej
Tilbehør
Vaniljeis eller flødeskum
8 små tærteforme på 8 cm
i diameter. Smør til formene.
Tænd ovnen på 210 °C.
Skær enderne af ananassen med en skarp kniv, stil den ret op, og skræl den fra top til bund. Skær den i 8 tykke skiver, og fjern stokken i midten af hver skive med en lille udstikkerform eller en kniv.
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt smørret, og lad det skumme op. Tag gryden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme, og læg en ananasskive i hver form (skær skiverne til, hvis de er for store). Del butterdejen i otte firkanter. Læg et stykke butterdej over hver form, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.
Bag tærterne midt i ovnen i 13-15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Vend tærterne ud på tallerkener, så karamellen flyder med ud, og server dem, som de er, eller med is eller flødeskum.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med bær
Spis kagen i store stykker med friskpisket flødeskum eller vaniljeis.
Kanelsnurrer med rabarber
Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer
Kartoffelrösti med salat af ost og grønt i sæson
Kartoflerne er røget lidt i glemmeskuffen. Og der ligger de så, mens vi spiser quinoa, ris og pasta. Befri de 4-5 små rynkede knolde bagest i skuffen. Og berig med rösti.