Vælg en side

Efter mere end 25 år havde Mads Larsen fået nok af at være ansat og sagde op uden endnu at have en sikker plan. I dag er han direktør og indehaver af Boform og CPH Square i Hellerup og København, nyder friheden som selvstændig, at have dygtige medarbejdere og at gøre folk glade for deres nye køkken, badeværelse eller garderobe. Men selvom skiftet har fyldt, er familien omdrejningspunktet. Da NORD kom på besøg, var de samlet i sommerhuset i Hornbæk.

I mere end 25 år iklædte Mads Larsen sig hver dag et korrekt jakkesæt og tilbragte sine dage som ansat i investeringsbanker herhjemme, i London og tilbage i Danmark igen. Hver tredje måned skulle han til samtale om sine personlige mål, og som leder skulle han naturligvis følge virksomhedens ledelsesstil og selv måle sine medarbejdere.

På et tidspunkt blev jeg simpelthen træt af at være i en firkantet company policy, jeg blev træt af at være ansat og havde lyst til at lave noget helt andet, fortæller han til NORD, som har besøgt ham og familien i sommerhuset i Hornbæk, hvor de nyder at være sammen.

Se film

Vælge nyt – men hvad

Mads’ kone Kirsten var overbevist om, at han ville kunne sælge sand i Sahara, men hvad han præcis ville kaste sig over, vidste han endnu ikke, da han sagde op i Nordea i 2015. Tilfældigt fandt han ud af, at hans gamle ven og kollega, Lars Mehlum, havde købt Boform A/S, som producerer luksus snedkerkøkkener i Ålborg.

Jeg talte med ham om, at jeg var interesseret i at åbne en Boform butik i Hellerup, men han havde også en butik i København, så vi blev enige om at blive partnere, og i dag står jeg for de to butikker, mens han står for produktionen.

Vild med at indrette

At skiftet blev til møbelbranchen var måske ikke helt tilfældigt, for han og Kirsten er vilde med at indrette, og i de 17 år, der er gået, siden de flyttede til Danmark fra England, har de boet seks forskellige steder.

Vi synes, det er sjovt at købe, sætte i stand, få det til at fungere, og så flytte videre til det næste sted.Det har vel nærmest været vores hobby. Som familie har vi aldrig haft problemer med at flytte. Sidst familien, som også består af de to drenge Angus på 20 og Cameron på 15 flyttede, var målet dog at skalere ned og frigive nogle penge, fordi Mads skulle være selvstændig, og Kirsten allerede var det – hun er personlig træner på sjette år med fokus på internationale kunder hos AP Sundhedscenter i Charlottenlund.

Nyder frihed og dygtige medarbejdere

Mads har ikke fortrudt skiftet og nyder den frihed, han har til at vælge, om han vil sove til klokken seks eller otte, og om han vil holde fri om eftermiddagen og til gengæld have et kundemøde om aftenen, hvis det passer kunden. Selvom han har skullet vænne sig til ikke at føle, at han skulkede, når han beskæftigede sig med andet end arbejdet.

I starten er man selvfølgelig lidt nervøs for, om man kan få det til at køre, men jeg har fået god hjælp og støtte fra både min familie og min kompagnon – og i høj grad af de ansatte i butikken. Jeg er 100% sikker på, at jeg har de seks-syv bedste ansatte, man kan få i denne verden. De er selvkørende og dygtige og et rigtig godt team. Det er virkelig en fornøjelse og en af årsagerne til, at jeg har frihed til andre projekter, til at netværke, dyrke fritidsinteresser og holde ferie.

Vigtigere ting i livet

Det er naturligvis en kæmpe omvæltning at gå fra at være ansat i en stor organisation til at være selvstændig. Dagligdagen forandrer sig, økonomien ændrer sig, og man kan umiddelbart lade sig totalt opsluge af at få den nye virkelighed til at fungere på forskellige planer. Men det kan blive en brat opvågnen. I Mads Larsens eget tilfælde var der tre i den allernærmeste familie, som blev ramt af kræft det første år.

Hele verden går ikke på standby, fordi jeg er optaget af alt det nye. Der er større og andre ting, man skal kunne rumme, end ens egen nye virkelighed, er det vigtigt for Mads at understrege. Livet er trods alt ikke bare medvind på cykelstierne, selvom hans liv kan lyde rosenrødt i magasin-form.

Familien er omdrejningspunkt

Der er ikke nogen tvivl om, at familien for Mads er omdrejningspunktet. De øjeblikke, han sætter allermest pris på, når Angus, Cameron, Kirsten og han er samlet, er når de griner sammen af den rimeligt sorte humor, de har tilfælles, eller når de diskuterer alt fra en sang, en farve, hvordan man udfører noget praktisk, eller en politisk holdning. Bl.a. heroppe i sommerhuset i Hornbæk, hvor drengene ikke nødvendigvis gider tage med længere. Angus er nu heller ikke altid i nærheden. Han har altid haft udlængsel og har gået i skole forskellige steder i verden i flere år. Cameron har til gengæld tilbragt masser af tid på vandet, han har været Danmarksmester i Yngling og fik duelighedsbevis som den yngste nogensinde bare 11 år gammel.

Vi er allesammen lige meget værd

Diskussionerne og vittighederne foregår for det meste på engelsk, for trods det danske navn Kirsten, er Mads’ kone gennem mere end 20 år engelsk. Og selvom familien har boet i Danmark, har deres liv været meget internationalt præget. Børnene gik på Rygaards internationale skole, og omgangskredsen er automatisk blevet fra alle mulige steder på jorden. En af de værdier, som er meget væsentlig for Mads, og som han har ønsket at give videre til sine børn, er da også, at der skal være plads til forskellighed, og at vi alle sammen er lige meget værd uafhængigt af race og holdninger – man skal acceptere alle mennesker.

At holde nogen udenfor er simpelthen et “no go”, siger han.

Cykler derudaf

Mads Larsen bruger gerne sin fritid på sport, og de sidste par år er han blevet helt bidt af at cykle. Det bliver til 2-300 km om ugen på racercykel. Han får stor hjælp til sin træning af den tidligere profesionelle cykelrytter Bo Hamburger fra Hamburgerbike og Flemming Fisker fra Puncheur Cycling.

Jeg synes, det er sjovt at blive bedre, og så er det jo altid fascinerende at høre de professionelles historier, fortæller Mads, som også opdagede, at der er et utroligt godt venskab og netværk blandt cykelrytterne.

Man kører jo længe ved siden af hinanden og kan snakke, og så lærer man folk at kende.

Den mulighed er en af de gode ting, hans nye liv som selvstændig har givet ham.

MADS LARSEN
50 år, er i dag direktør og partner i Boforms flagskibsbutik i Hellerup og København efter en bankuddannelse og mere end 25 år som ansat i investeringsbankbranchen. Han er gift med Kirsten og sammen har de to drenge, Angus og Cameron, og bor i Hellerup.

Besøg NORD’s Bolig butikker her:

Walk and talk med Søren Pilmark

Walk and talk med Søren Pilmark

Den folkekære skuespiller og nu også forfatter har ry for at være lidt af en lukket bog. Nords redaktør gjorde alligevel forsøget, og gik tur på Bakken med ørkenens søn uden fez og monokel i håbet om at vende et par sider til.
Med klangen af Søren Pilmarks karakteristiske stemme i frisk erindring – jeg har lyttet til skuespillerens debutroman om tryllekunstneren Laurits og varieté-teateret Apollo – møder jeg manden selv. På Bakken, hvor han også slår sine folder i Cirkusrevyen med Ørkenens Sønner.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.