Vælg en side

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.

OPSKRIFT
(10-12 personer)
En skøn krydret kage med nogle af julens krydderier.
Server den som den er eller med en kugle is. Uden gluten.
• 100 g mandler, blendet til mel
• 150 g farin
• 1 tsk. nelliker
• 2 tsk. kanel
• 150 g smør
• 100 g mørk chokolade
• 3 æg
Bland mandelmel med farin, nelliker og kanel. Smelt smør og chokolade over et vandbad. Rør mandelmelblandingen i. Pisk æg i et ad gangen. Fordel dejen i en smurt tærteform. Bag den i en 175 grader varm ovn i 35 minutter. Afkøl let og tag ud af formen.

Nem tærte med sommerbær og is

Nem tærte med sommerbær og is

Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....

læs mere
Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere

error: Content is protected !!
X