Vælg en side

Som mange danskere har NORDs redaktør også været nede at ligge med voldsomme rygsmerter. Få hendes personlige beretning og gode råd til, hvad hun gør for at holde ryggen sund og stærk.

 

For nogle år siden fik jeg en smertefuld rotation i lænden, som tog mig 1 1/2  år at få på plads. Det har dog betydet, at hvis jeg overanstrenger min ryg ved fx flytning eller løfter noget tungt med forkerte bevægelser, så får jeg et hekseskud i lænden. Det sker heldigvis ikke tit, men når det rammer, tror man, at nu er ryggen ødelagt. Det er så smertefuldt! Tidligere på året fik jeg et, hvor det fx tog mig 25 minutter at komme ud af sengen. Hver lille bevægelse gav så voldsomt et jag i ryggen, at selv morfinmedicin ikke hjalp. For én som mig, der er vant til at arbejde 10-12 timer hver dag, var det en prøvelse.

Efter et par dage i sengen prøvede jeg også at komme på højkant, men det var kun blevet værre. Til sidst blev jeg hentet i ambulance. Jeg troede det var en diskusprolaps, men heldigvis ’kun’ et hekse-skud, et af de slemme, hvor smerten er konstant. Smerter gør noget ved én, og når man som jeg også bor alene, skrev jeg i desperation ud på de sociale medier efter hjælp. Hvem kendte lige præcis den mirakelmager, der kunne befri mig for dette smerte-helvede?!

Til min overraskelse opdagede jeg, hvor godt netværket fungerer, for jeg fik en masse søde henvendelser med mange gode råd. Jeg endte med at tage imod tre forskellige behandlinger, og det er det bedste, jeg længe har gjort. De hjalp mig også til, at jeg igen kunne træne, hvilket er afgørende for os med dårlig ryg. Hvis jeg har særligt travlt og ikke styrketræner, går der kun 2-3 uger, og lænden bliver svag. De tre behandlingsformer vil jeg gerne anbefale her, for de gjorde hele forskellen, så jeg igen kunne stå oprejst, fungere, træne og arbejde.

 

Hvad er hekseskud?

Også kaldet akut lændehold opstår pludseligt efter en ukontrolleret bevægelse, fx et vrid eller et uheldigt løft. Som regel skyldes det et underliggende problem i lænden. Man får kraftige smerter over lænden, nedsat bevægelighed og muskelømhed i området. Rammer hvert år over en tredjedel af den voksne befolkning, hyppigst i 20-55 års-alderen.

 

Body SDS

Rigtig mange anbefalede Peter Rif fra Energihuset i Ballerup. Stedet sørgede for at hente mig, og jeg fik en behandling, som både gjorde ondt, samtidig med at jeg kunne mærke, at den virkelig hjalp. Body SDS er en danskudviklet behandlingsform med mange år på bagen, og som er en kombination af ledbevægelser, muskelmassage, pulserende bevægelser, zone- og akutryk og afspændende åndedrætsteknikker. Terapeuten supplerer med samtaleterapi, fordi Body SDS arbejder ud fra en forståelse af sammenhængen mellem krop og psyke. Ifølge Body SDS ophober kroppen mange følelser som vrede og sorg, ligesom traumer og stress sætter sig. I Energihuset i Ballerup arbejder topbehandlere og mentaltrænere, og indehaver Peter Rif kan noget helt særligt. Jeg er nu en af hans faste klienter, og kommer hver 3. uge for at genvinde og beholde styrken i min krop og ryg.

Body SDS
Energihuset Ballerup
Vestergade 12 B / Ballerup
Telefon 27 83 22 44
facebook.com/petermichaelrif

Dybdegående fysiurgisk massage – Fysiurgisk massage i særklasse

Vores lokale massør Haraldur Haraldsson er en islandsk og superdygtig massør med klinik på Ordrupvej. Jeg havde det for skidt til at komme ind til hans særlige klinik, hvor body-mind virkelig går op i en højere enhed med massage i særklasse og skiftende udstillinger af spændende kunstnere. Så Haraldur kom ud til mig. Han tilbyder forskellige massageformer: smerte- og stressforløsende massage, dybdegående fysiurgisk massage, sportsmassage og afslappende helkropsmassage. I starten gjorde det ondt, men det var også dejligt, og jeg kunne mærke, det løsnede op. Jeg fik det én gang om ugen, og pludselig var de stærke smerter forløst.

Haraldur Haraldsson
Ordrupvej 48 B / Charlottenlund
Telefon 20 93 99 21
haraldur.eu

Osteopaten finder ÅRSAGEN til smerten

I 19 år har jeg taget turen op til Gorm Alex Petersen for at få hjælp til de smerter, der uvilkårligt opstår, når man som jeg træner og arbejder så meget. Gorm får styr på min krop. Ondt i knæet kan fx betyde et problem med hoften. Gorm sætter det på plads, og smerten forsvinder. Gorm er desværre fuld optaget, men book tid hos en af de andre dygtige osteopater i AP Sundhedscenteret.

GORM ALEX PETERSEN
Osteopat
AP Sundhedscenter
Hans Edward Teglers Vej 7-9,
2920 Charlottenlund
www.apsund.dk

Helles MAGISKE HÆNDER

Efter 1,5 time hos dygtige Helle Frid, som er fysiurgisk massør, er jeg født på ny. Jeg bestræber mig på at komme hver 4. uge for at få musklerne arbejdet igennem og blodcirkulationen øget.  Det er ultimativt velvære og effektfuld behandling, fordi kroppen frigøres for ophobede affaldsstoffer gennem blod- og lymfesystemet, og det er vigtigt for os, der dyrker sport, og bruger mange timer foran computeren.

Jægersborg Krop & Sport
Fysiurgisk massør Helle Frid
Smakkegårdsvej 145
Telefon 53 79 00 79
www.jks-massage.dk

Hvem vil ikke overnatte 15  meter over jorden?

Hvem vil ikke overnatte 15 meter over jorden?

NORDs redaktør oplevede et helt andet bud på et luksus-retreat på THEKRANE i Nordhavn. En gammel kulkran forvandlet til et eksklusivt etværelseshotel og mødelokale for virksomheder. Jeg elsker de små ture væk fra de vante rammer. Med mig selv, en god veninde eller min datter. Men retreat i en gammel kran? Jeg havde hørt om THEKRANE før. En tidligere kulkran, som står 15 meter over jorden midt i Nordhavns gamle industrihavn.

læs mere
error: Content is protected !!
X