Vælg en side

Som mange danskere har NORDs redaktør også været nede at ligge med voldsomme rygsmerter. Få hendes personlige beretning og gode råd til, hvad hun gør for at holde ryggen sund og stærk.

For nogle år siden fik jeg en smertefuld rotation i lænden, som tog mig 1 1/2  år at få på plads. Det har dog betydet, at hvis jeg overanstrenger min ryg ved fx flytning eller løfter noget tungt med forkerte bevægelser, så får jeg et hekseskud i lænden. Det sker heldigvis ikke tit, men når det rammer, tror man, at nu er ryggen ødelagt. Det er så smertefuldt! Tidligere på året fik jeg et, hvor det fx tog mig 25 minutter at komme ud af sengen. Hver lille bevægelse gav så voldsomt et jag i ryggen, at selv morfinmedicin ikke hjalp. For én som mig, der er vant til at arbejde 10-12 timer hver dag, var det en prøvelse.

Efter et par dage i sengen prøvede jeg også at komme på højkant, men det var kun blevet værre. Til sidst blev jeg hentet i ambulance. Jeg troede det var en diskusprolaps, men heldigvis ’kun’ et hekse-skud, et af de slemme, hvor smerten er konstant. Smerter gør noget ved én, og når man som jeg også bor alene, skrev jeg i desperation ud på de sociale medier efter hjælp. Hvem kendte lige præcis den mirakelmager, der kunne befri mig for dette smerte-helvede?!

Til min overraskelse opdagede jeg, hvor godt netværket fungerer, for jeg fik en masse søde henvendelser med mange gode råd. Jeg endte med at tage imod tre forskellige behandlinger, og det er det bedste, jeg længe har gjort. De hjalp mig også til, at jeg igen kunne træne, hvilket er afgørende for os med dårlig ryg. Hvis jeg har særligt travlt og ikke styrketræner, går der kun 2-3 uger, og lænden bliver svag. De tre behandlingsformer vil jeg gerne anbefale her, for de gjorde hele forskellen, så jeg igen kunne stå oprejst, fungere, træne og arbejde.

Hvad er hekseskud?
Også kaldet akut lændehold opstår pludseligt efter en ukontrolleret bevægelse, fx et vrid eller et uheldigt løft. Som regel skyldes det et underliggende problem i lænden. Man får kraftige smerter over lænden, nedsat bevægelighed og muskelømhed i området. Rammer hvert år over en tredjedel af den voksne befolkning, hyppigst i 20-55 års-alderen.

Body SDS
Rigtig mange anbefalede Peter Rif fra Energihuset i Ballerup. Stedet sørgede for at hente mig, og jeg fik en behandling, som både gjorde ondt, samtidig med at jeg kunne mærke, at den virkelig hjalp. Body SDS er en danskudviklet behandlingsform med mange år på bagen, og som er en kombination af ledbevægelser, muskelmassage, pulserende bevægelser, zone- og akutryk og afspændende åndedrætsteknikker. Terapeuten supplerer med samtaleterapi, fordi Body SDS arbejder ud fra en forståelse af sammenhængen mellem krop og psyke. Ifølge Body SDS ophober kroppen mange følelser som vrede og sorg, ligesom traumer og stress sætter sig. I Energihuset i Ballerup arbejder topbehandlere og mentaltrænere, og indehaver Peter Rif kan noget helt særligt. Jeg er nu en af hans faste klienter, og kommer hver 3. uge for at genvinde og beholde styrken i min krop og ryg.

Dybdegående fysiurgisk massage – Fysiurgisk massage i særklasse

Vores lokale massør Haraldur Haraldsson er en islandsk og superdygtig massør med klinik på Ordrupvej. Jeg havde det for skidt til at komme ind til hans særlige klinik, hvor body-mind virkelig går op i en højere enhed med massage i særklasse og skiftende udstillinger af spændende kunstnere. Så Haraldur kom ud til mig. Han tilbyder forskellige massageformer: smerte- og stressforløsende massage, dybdegående fysiurgisk massage, sportsmassage og afslappende helkropsmassage. I starten gjorde det ondt, men det var også dejligt, og jeg kunne mærke, det løsnede op. Jeg fik det én gang om ugen, og pludselig var de stærke smerter forløst.

Helles MAGISKE HÆNDER
Efter 1,5 time hos dygtige Helle Frid, som er fysiurgisk massør, er jeg født på ny. Jeg bestræber mig på at komme hver 4. uge for at få musklerne arbejdet igennem og blodcirkulationen øget.  Det er ultimativt velvære og effektfuld behandling, fordi kroppen frigøres for ophobede affaldsstoffer gennem blod- og lymfesystemet, og det er vigtigt for os, der dyrker sport, og bruger mange timer foran computeren.

Osteopaten finder ÅRSAGEN til smerten
I 19 år har jeg taget turen op til Gorm Alex Petersen for at få hjælp til de smerter, der uvilkårligt opstår, når man som jeg træner og arbejder så meget. Gorm får styr på min krop. Ondt i knæet kan fx betyde et problem med hoften. Gorm sætter det på plads, og smerten forsvinder. Gorm er desværre fuld optaget, men book tid hos en af de andre dygtige osteopater i AP Sundhedscenteret.

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Luksus rejse på Gran Canaria

Luksus rejse på Gran Canaria

Hotel Santa Catalina er en luksuriøs oase beliggende i hjertet af Las Palmas på Gran Canaria. Dette ikoniske hotel kombinerer klassisk elegance med moderne be-kvemmeligheder og tilbyder gæsterne en uforglemmelig oplevelse. Med sin storslåede arkitektur og smukt designede interiør er hotellet en sand perle blandt Gran Canarias overnatningssteder. Med bl.a 2 Michelin-stjernerestauranter beliggende på hotellet kan du være helt sikker på at få en gastronomisk oplevelse af de helt store.

læs mere
Luksus rejse til  5-stjernet luksus  på kunstig ø

Luksus rejse til 5-stjernet luksus på kunstig ø

Det var et logistisk kunststykke på første klasse, da NORDs redaktør Rina Mardahl fløj med Emirates til solbeskinnet luksus i Dubai, hvor endnu mere luksus ventede på overdådige Raffles The Palm Hotel. Highway to happiness” er måske nok et fortærsket slogan, men det er altså sådan, jeg har det, da jeg sammen med min udkårne efter en meget lang, men yderst behagelig flyvetur med Emirates, lander i Dubai.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.