Grød er hipt. Men selv hippe grødspisere har brug for variation. Og har du en rest havregrød fra i morges, er du allerede halvvejs.
DET SKAL DU BRUGE:
(til 4 snackglade)
250 gram havregryn
4 dl vand
10 gram fint salt
40 gram smør
60 gram fintrevet fast ost, fx Vesterhavsost
80 gram æggehvide (1 bæger svarer til ca. 52 g)
SÅDAN GØR DU:
1.
Lav en tyk grød af havregryn, vand og salt. Varm grøden godt igennem.
2.
Tilsæt smør og ost, mens massen er varm, og rør kraftigt.
3.
Tag gryden af varmen og lad den køle ned, til den er lun.
4.
.Tilsæt æggehvider og rør godt.
5.
.Smør massen ud på bagepapir i et lag, ca. 2-3 mm tyk.
6.
Bag kiksemassen i 130 grader varmluft i cirka 2 timer. Kiksen er færdigbagt, når den er let gylden og sprød.
7.
Lad den køle af på køkkenbordet og bræk den i stykker.
Tip!
Nyd kiksene som snack. Og (hvis der er flere tilbage), server dem til tapas eller ost.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kanelsnurrer med rabarber
Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer
Cheesecake med lime, marengs og tørret hindbær
Blend digestivekiks helt fint, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en smurt springform på 20 cm i diameteren. Stil bunden på køl, mens du tilbereder fyldet.
Pisk æggeblommer med sukker til det er hvidt, rør Philadelphia i til en cremet masse. Tilsæt fintrevet limeskal.
Bananbrød med kokos
Er der en rest, så skær det i tykke skiver og rist og spis til morgenmad med syltetøj eller peanutbutter. Ingredienser: 3 hele æg, 100 g farin, 125 g smeltet smør, 4 modne bananer, 125 g hvedemel, 100 g kokosmel, 1 tsk. bagepulver, kornene fra en stang vanilje, drys, kokosflager