Vælg en side

Den internationale kunstner Lisbeth Lunda udstiller i Galleri HARALDUR.EU på Ordrupvej mellem 9. oktober og 5. november. Her bliver du inviteret til at komme forbi og lytte til Kashmirs musik i Marshall høretelefoner, mens du dvæler ved kunstnerens fabulerende malerier, hvor hvert enkelt værk viser en lille smule af hendes sjæl.

Lisbeth Lunda kan ikke selv forstå, at det kun er godt fire år siden, hendes karriere som fuldtidskunstner begyndte efter næsten 30 år i reklamebranchen.
Efter flere soloudstillinger i Danmark og London bliver hendes malerier og artprints solgt som varmt brød, og historierne, hun fortæller med sine billeder, nærmest fosser ud af hende.

Helt ny tanke

Tanken, at Lunda skulle være kunstner, havde ikke umiddelbart strejfet hende. Men hun blev mere og mere ked af at arbejde i reklamebranchen, som ikke stemte overens med hendes værdier længere. En dag sagde hendes mand: ”Hvorfor begynder du ikke at male, det har du altid elsket. Hvis du gør det helhjertet, skal jeg nok støtte dig”.

 

Billede til venstre: In The Sand, 26.000 kr. Billede til højre: It’s Ok Now, 28.000 kr.

Indre samtaler

Som sagt så gjort, Lunda begyndte at male, og den serie af værker, som kom ud af de første år, kaldte hun for CONVERSATIONS. Hvert værk afbilder en af hendes indre samtaler, på godt og ondt.
– Der var noget, der kradsede i sjælen og ville ud. Store og små udfordringer i livet, en dyb religiøs opdragelse, en brækket nakke i et biluheld og et opgør med en patriarkalsk far, som valgte at sige farvel med et selvmord. De var alle indre samtaler, der nu blev malet ud. Og de rørte mennesker; hun har set granvoksne mænd og unge kvinder med tårer i øjnene foran sine billeder.

Monsterfan af Kashmir

Lundas udstilling på Galleri HARALDUR.EU hedder SEE-SOUL-SOUND. Hun har med egne ord altid været monsterfan af Kashmirs musik, og for et par år siden tog hun mod til sig og spurgte forsangeren Kasper Eistrup, om hun måtte lave sine egen maleriske fortolkning af hans tekster. Værkerne er på ingen måde illustrative, men er selvstændige narrativer, der opstår, når hun lytter til Kaspers smukke og eksistentielle sange. Og det er værd at komme og opleve med egne sanser.

Petite Machine, 9.500 kr.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.