Vælg en side

Der sker så meget på Kronborg, at der er risiko for, at Holger Danske snart vågner. Få vores guide til efterårets tætpakkede program.

Glem alt om det obligatoriske Kronborg-besøg i syvende klasse. Kong Frederik den 2.s renæssanceslot fra 1585, som har været hjemsted for store dramaer og skudt kanoner afsted, hvis fjendtligindstillede flåder kom for tæt på, har fået pudset sølvtøjet og børstet støvet af de gamle gemakker. Og sådan har det faktisk været længe. Kronborg er i dag et moderne og samlende udflugtsmål med ægte historisk vingesus for både børn og voksne. I september og oktober er der et særligt børneprogram i weekenderne. Og i efterårs-ferien er der skruet op for intensiteten med flere ambitiøse arrangementer, der kan findes nedenfor:

Holger Danske er et must, når du besøger Kronborg.

Ny udstilling åbner

Under titlen ”Evigt og altid Kronborg” taler de gamle slotsmure til det voksne publikum. En udstilling som tager udgangspunkt i malerier og genstande med Kronborg som motiv og fortælling, hvoraf flere er fundet rundt omkring i folks stuer og på lofter. Samtidig vil et helt nyt maleri af kunstneren Thomas Kluge blive vist. Udstillingen kredser om Kronborgs betydning i den danske kultur. Vær klar den 14. oktober hvor den kendte danske portrætmalers værk offentlig-gøres.

Både historiejagter, monsterudstillingen og den nye ”Evigt og altid Kronborg”- udstilling er inkluderet i entréen. Børn under 18 år har gratis adgang, mens voksne skal købe billet.

Kronborgs fornemme sale kan også lejes.

Spændende historiejagter

Tag på historiejagt i efterårsferien, hvor hele familien involverer sig i en gåde på slottet. Mød gådens nøglepersoner som er klædt ud og i karakter, og udspørg dem for at finde jeres løsning på historie-jagten. Historiejagterne kan typisk opleves i skoleferierne og højsæsonen, og de skifter fra gang til gang, så der er noget nyt at opleve og dykke ned i.

Oplev Shane Brox skønne monstre med følelser.

Uhyrer har også følelser

Multikunstneren Shane Brox har skabt en perlerække af glubske monstre. Den slags som datiden troede fuldt og fast på. Fx kæmpeblæksprutten Karken eller den frygtspredende fluesværm Beelzebub. For, at det ikke bare skal være ren rædsel at møde monstrene i slottes dybe gange og dunkle rum, har kunstneren udstyret hvert monster med en følelse. På den måde bliver jalousi, angst og kærlighed et oplagt samtaleemne mellem børn og voksne. 5. november er sidste chance for at opleve monstrene.

Oplev historiens vingesus på Danmarks kendte fæstningsslot i Helsingør.

Omvisninger og fest i historiske omgivelser
Book særlige omvisninger og lej slottets fornemme sale og rum til bryllup, konfirmationer, events m.m.

Et slot fyldt af muligheder
Kronborg Slot har skiftende arrangementer året rundt.

Fx Afternoon Tea:
Te ad libitum, bobler, sandwich, scones inkl. lækkert tilbehør og petit fours og en lille fortælling om te i 1700-tallets Danmark.
Den 17. og 24. september 2023 kl. 13-14.30 / 15.30-17.
Den 8. og 29. oktober 2023 kl. 13-14.30 / 15.30-17.
375 kr.
Billetter sælges online efter først til mølle-princip.

Kronborg Julemarked
Den 25.-26. november og den 2.-3. december.

Billetpriser Kronborg
Voksen 145 kr.
Studerende 135 kr.
Børn under 18 år gratis.

Den rene te-luksus med Kronborgs Afternoon Tea.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Rundt i kommunen med borgmesteren: Vores grønne vej

Jægersborg Allé strækker sig gennem en stor del af kommunen og har eksisteret i mere end 300 år – oprindelig som kongelig jagtvej. Senere blev området omkring Charlottenlund Station et yndet udflugtsmål med tog, som stoppede hvert
5. minut om søndagen. I dag er den lange allé stadig kommunens grønne åre med både skov, park, slotte, villaer og shopping. NORD Magasinet gik en tur med borgmester Michael Fenger ned ad forretningsstrøget.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.