Vælg en side

Går du i boligtanker? Her løfter vi sløret for ejendomsmæglerens hemmelige tips og tricks til at få handlen i hus. Denne gang med fokus på ”liggepest”.

Når et hus har stået til salg for længe, så forsvinder interessen fra køberne. Pludse-lig er det som om, huset slet ikke kan sælges. På mæglersprog kaldes det liggepest – et nærmest dødt boligsalg, som potentielle købere går i en stor bue udenom. Det siger, liebhavermægleren Torben Haraldsted, der efter 25 år som topsælgende ejendomsmægler nu er gået selvstændig og har fået foden under eget bord.
– Har boligen været til salg længe, tror købere ofte, at der er noget i vejen med huset, siden det ikke er solgt. Og er liggetiden for lang, mister potentielle købere interessen og klikker ikke videre.
Det gælder selv de bedste ejendomme, som på papiret burde være nemme at komme af med, forklarer Haraldsted.

SÆT DEN RIGTIGE PRIS FRA STARTEN
Når du sætter din bolig til salg, er det afgørende at finde lige nøjagtig det punkt, hvor udbudsprisen passer med det, køberne vil betale. Og gerne lidt højere, så der er noget at arbejde med. Find en ejendomsmægler med lokalkendskab og erfaring i at prissætte præcis det område, din bolig ligger i.

LAD DIG IKKE LOKKE
Når du sætter huset til salg, får du måske typisk et bud fra 3-4 forskellige mæglere, og så er det fristende at takke ja til den højeste salgsvurdering. En pris, der måske er urealistisk høj, og du kun bliver tilbudt, for at mægleren kan få din ejendom ind på hylden.
– Men det kan blive en dyr fornøjelse, pointerer Haraldsted. – Den kloge mægler sætter en realistisk pris fra starten, så der er større chancer for at få boligen solgt uden opslidende liggetid.
Husk også, at de fleste købere forventer at få nedslag i prisen, når de køber en bolig. Den forventning stiger kraftigt, jo længere tid boligen er til salg, for køberen ved godt, at du er ved at være mør og bare gerne vil sælge og komme videre.
– Så det giver mening, at allerførste prissætning er så tæt på at sidde i skabet som muligt, understreger Haraldsted.
Sælger boligen alligevel ikke, skal du være åben for at sætte prisen ned med 6-10%.
– Og du skal kunne tåle at høre sandheden og lytte til mæglerens forslag, selv om det gør ondt. Ikke mindst i et stagnerende marked som nu. Tjek også prisniveauet på lignende ejendomme i området.
– Og husk: Boligens udbudspris er ikke altid lig med salgsprisen. Derfor gør du klogt i at tjekke både Boliga og Boligsiden. Her bliver du ikke snydt, smiler Haraldsted.

 

DE 7 BEDSTE VÅBEN MOD LIGGEPEST

Genskab nyhedsværdien ved at tage boligen af markedet i et stykke tid

Lad boligfotografen tage nye friske billeder, som passer med årstiden.

Smid ud og ryd op – også i kælderen.

Få en boligstylist til at style hjemmet (også med egne møbler). Hotelstil hitter!

Slib køkkenbordspladen, mal væggene hvide og søm de løse gulvlister til. Detaljerne tæller!

Vær frisk på at gå 10% ned i pris, hvis du vil videre nu og her.

Skift mægler – og få nye friske øjne, beskrivelser og fotos på ejendommen.

Om TORBEN HARALDSTED

• Liebhavermægler med fokus på ejendomme
fra 10-55 mio. fra Østerbro til Rungsted.

• Mere end 25 år som topsælgende ejendomsmægler.

• Salgskoncept: Tilbyder andre mæglere 50% af salæret i findeløn, hvis de finder køberen.

 

Besøg NORDs bolig butikker her

Familievirksomhed går  mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

De brugte støvsugere skal med tiden blive en tiltagende større del af forretningen. De har nemlig noget, der ikke kan genskabes på nye maskiner i dag. Siden 2017 har motoreffekten på nye støvsugere ikke måttet overstige 900 Watt grundet et EU-direktiv med formålet at nedsætte energiforbruget. Men med færre Watt kommer også en dårligere sugeevne – og det har givet en stor efterspørgsel på de ældre maskiner de senere år, forklarer Nicole Kiel Broch:

læs mere

error: Indhold er beskyttet.