Pannacotta
(6 små portioner)
• 1/2 liter piskefløde
• 60 g rørsukker
• 1 stang god vanilje
3 blade husblas
Kaffe gele
• 1,5 dl lunkent vand
• 2 blade husblas
• 1 spsk. kaffepulver
• 2 tsk. kanel
• 2 spsk. rørsukker
• 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer.
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op-skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.